Ryzen 5 5600X hala alınabilir mi?

Peki bir şey daha soracağım AM5'e geçmek RAM olarak falan da şu an cidden masraflı AM4 sistem üzerinden gitsek Ryzen 7 5700x3D almak falan mantıklı mı? Performans olarak 5600'ler etkiliyici değiller mi artık.
Kardeş youtube’a işlemci ve ekran kartını yazıp gaming test yazıp her oyundaki performanslarına bakabiliyorsun.

Peki bir şey daha soracağım AM5'e geçmek RAM olarak falan da şu an cidden masraflı AM4 sistem üzerinden gitsek Ryzen 7 5700x3D almak falan mantıklı mı? Performans olarak 5600'ler etkiliyici değiller mi artık.
5700X3D, AM4 tarafında kalıp yükseltme yapılacak son makul işlemci. 5600'lerin dönemi geçti olarak zaten yorum yapmıştım. Ama 5600X alınmış, iade şansı yok, o zaman devam.

Onu ben de biliyorum yetkili biri tarafından cevap arıyorum.

Şimdi bu işlemciyle 1080P'de, RTX 2070S, RTX 3060, RTX 3060 Ti, RTX 4060, RTX 4060 Ti, RX 6600, RX 6600 XT, RX 6650 XT, RX 6700, RX 6700 XT, RX 7600, RX 7600 XT, Arc B580, Arc B570 gibi kartları besleyebilirsin. Bu kartlar güncelde çoğu oyunu tahmini 3-4 yıla kadar oynatmaya yetecektir. Sonra da oynatır da nasıl oynatır bilemem artık. Ancak ve ancak, CS 2, Warzone, Delta Force, PUBG, Rust gibi işlemci sömüren ve özürlü oyunlarda pek yeterli gelmeyebilir ama misal grafiklerden dolayı Valorant'ta ise hayli hayli yeter. Ti ve XT modelleri artık bardağın son damlası ama bazı XT modellerinin normalinden pek farkı yok. Her halükarda zaten aşağı yukarı 3-4 kadar yıl götürecek kartlar. Nispeten teknoloji olarak yeni sayılabilecek kartlar tercih edersen bir tık daha idare edecektir. Bu çerçevede kendine en uygun olan kartı tercih etmelisin. İşin bir de ikinci el boyutu var ve RX 6800 gibi hayvani kartlar çok uyguna gelebiliyor. Bu bağlamda 5600X ile 2K mecbur hale geliyor. Yani tamamen senin nasıl bir yol izleyeceğine bağlı. Darboğaz filan umurumda değil ben en ucuza en güçlüsünü alırım sonra da işlemci filan yükseltirim filan da diyebilirsiniz, demeyedebilirsiniz. Yani tamamen size kalmış bir mesele.

Çok sağ ol reis bu işlemciyi yeni aldığım için uzun süre kullanmayı düşünüyorum herhalde 2070 tarzı bir şey takarım 5-6 yıl sonra da DDR5'e geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…