Ryzen 5 5600X işlemci ile RX 9070 XT kullanılır mı?

Ekran kartı almayı düşünüyorum. İşlemci R5 5600X, monitör 1080p. RX 9070 XT alsam darboğaz çok mu olur?
Darboğaz olur evet. 2K'da kullanırsanız darboğaz yine olur ama 1080p'ye göre nispeten daha az olur.

Internete bottleneck calculator yazıp bakabilirsin. Direkt linki yapıştıracaktım ama izin vermedi.
O siteler gerçeği yansıtmıyor. Forumda da bu sebepten dolayı paylaşmak yasak.

1080P'ye fazla olmaz ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 2K kullanırsanız mutlaka olur.
Hocam o öyle olmuyor ama. 1080p'de darboğaz daha fazla olurken 2K'da 1080p'ye göre daha az bir darboğaz olur. Yani dediğinizin tam tersi olur. Cümlemi yanlış okumuş olabilirsiniz isterseniz tekrardan okuyun.

1080P'ye fazla olmaz ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 2K kullanırsanız mutlaka olur.
Çözünürlük arttıkça GPU yükü artar, GPU yükü arttıkça darboğaz oranı düşer. Bizzat deneyebilirsiniz, oyunlarınızı 480P'e alın ozaman görürsünüz.

Ekran kartı almayı düşünüyorum. İşlemci R5 5600X, monitör 1080p. RX 9070 XT alsam darboğaz çok mu olur?
Genellikle GPU yükü %80 üstünü geçiyor ama darboğaz var bariz şekilde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"İleride AM5'e geçerim." filan diyorsanız yatırımlık alınır, aksi durumda 9060XT.

Şu anki 3060 la idare edeceğini düşünüyorum, önce AM5'e geç sonra istediğin ekran kartına geçersin derim.
Hocam artık eskisi kadar iyi soğutmuyor macun değişimi ile de uğraşasım gelmiyor.

3060'dan 9060 XT te geçsem kayda değer bir değişim olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…