Çözüldü Ryzen 5 5600X işlemci sıvı soğutmayla bile soğumuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melille

Kilopat
Daha fazla  
RAM
KINGSTON 2x8 Gb 3200Mhz
Anakart
ASUS B450M Dragon
Selamlar herkese, geçen sene aldığım bilgisayarımda ASUS B450M Dragon anakart ve stok soğutucuyla Ryzen 5 5600X işlemci vardı. Fakat işlemci kış mevsiminde bile 90 derecelere dayanınca sıvı soğutmaya geçme kararı aldım. Corsair H100 RGB aldım fakat asla randıman alamadım. Şu an Diyarbakır'da anlık olarak 28-29 derece ve oyun oynarken 90'lara dayanıyor (gündüz +40 derece iken 87-89'da geziyor), boştayken de 70-80 derecelerde geziyor. Ne yaptıysam yapayım sorunumu çözemedim.

Anakartta pump girişi bulunmadığı için CPU fan kısmına pompayı, CHA_FAN kısmına da radyatör fanlarıyla egzoz fanını çoklayıcı ile bağladım. Bu şekilde çok ısınınca direkt tüm fanları ve pompayı cha kısmına bağlayıp PWM değerlerini maksimuma ayarladım fakat bu da sonuç vermedi hep aynı yüksek sıcaklıklar.

Şimdi benim sorunum anakartta mı yoksa soğutucuda mı yoksa başka bir şeyde mi? Yardımlara muhtacım.

• Not1: PC montajını aldığım yer yaptı. Soğutucuyu kendim montajladım.
  • Not2: Radyatör kasanın üstünde ve fanlar havayı radyatörden dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılmış durumda.
  • Not3: Arctic MX-4 macun kullanıyorum daha yeni değiştirdim ve kurallara uygun yeterince sürdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fana geçtim ve şoktayım. Prime95'te 80 derecenin altında 77-78 derecede seyretti. Çok üzüldüm uzun süredir göndermeliydim aslında. En kısa zamanda garantiye yollayıp durum güncellemesi yapacağım.

Hocam gönderirken açıklamaya ne yazmalıyım? Açık vermek istemiyorum.

Not: Daha sonra 88'e kadar çıktı ama sıvı soğutmayla aynı sıcaklıklardı bunlar.
Gönderdin mi hocam soğutucuyu?

Gönderdin mi hocam soğutucuyu?
Evet bugün kargoladım.

Güncelleme: Ürünü garantiye yolladım. İnceleme sonucunda üründe arıza tespit edildiğini söylediler ancak ellerinde yeni ürün yok. Sizce iade mi alayım yoksa yeni ürün mü bekleyeyim? Tahminen ay sonu veya gelecek ay ortası gelir dediler. 2100'e almıştım ben o yüzden beklemeyi düşünüyorum, iade alırsam çok zarar edeceğim.

Not: Arızanın ne olduğunu öğrenemedim ama sanırım pompada arıza vardı.

@Turkish Delight
@Marix

@Turkish Delight @Marix

Son düzenleme:
Evet bugün kargoladım.

Güncelleme: Ürünü garantiye yolladım. İnceleme sonucunda üründe arıza tespit edildiğini söylediler ancak ellerinde yeni ürün yok. Sizce iade mi alayım yoksa yeni ürün mü bekleyeyim? Tahminen ay sonu veya gelecek ay ortası gelir dediler. 2100'e almıştım ben o yüzden beklemeyi düşünüyorum, iade alırsam çok zarar edeceğim.

Not: Arızanın ne olduğunu öğrenemedim ama sanırım pompada arıza vardı.

@Turkish Delight
@Marix

@Turkish Delight @Marix

Muadil bir model önermediler mi?

Ne kadar fiyat farkı çıkarıyorlar?
Valla teknik servisle görüşmek zor, mail üzerinden görüşüyoruz. Bir mailde sordum hatta ama diğer sorulara cevap verip buna vermediler. :D İşlerine geldiği şekil sanırım. Telefonda konuşurken mailden yazdın diyip kapattılar o kadar söyleyeyim. :)

Güncelleme: Sıfır ürün elime ulaştı. Montajını yaptım, boşta 35-45; stres testinde ise maksimum 67.9, ortalama 63-65 dereceyi gördü. Şu an sorunsuz çalışıyor. Herkese iyi forumlar dilerim. @Marix

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı