Ryzen 5 5600X sistem için 3060 Ti vs 6700XT

16 GB 3200 RAM'lar Almanya'da ortalam 60 €,gecen denk geldi 4 adet 8 GB 3200 RAM'leri 60 € aldim ama 2 tanesini geri verebilirim gereksizse eger.

aralarinda 40 50 € fark var.
Ne yapacağına bağlı. Sadece oyun oynayacaksan 8x2 yeterli fakat render animasyonla falan uğraşıcaksan dursun 8x4.

Ne yapacağına bağlı. Sadece oyun oynayacaksan 8x2 yeterli fakat render animasyonla falan uğraşıcaksan dursun 8X4.

Oyun ve günlük kullanim icin topluyorum bilgisayari 16'dan sonrasi cokmu gereksiz olur?

Oyun ve günlük kullanim icin topluyorum bilgisayari 16'dan sonrasi cokmu gereksiz olur?
2 ram fiyatına 4 ram almışsınız dediğinize göre. Anakartınızda 4 slot varsa ve destekliyorsa takabilirsiniz geleceğe yönelik olur. Fakat bütceniz kısıtlı ise ve anakartınız desteklemiyorsa satıp farklı bir şey alabilirsiniz.

Yani cok uyguna denk geldi 16 GB RAM fiyatina 32 GB aldim 2 tanesini versem 30 € geri alirim sadece. Ama cok cok gereksizse verebilirim.
İleri için yatırım bence. Aldıysanız kalsın derim ben.

Crucial marka 8 GB RAM 15€ ondan aldim. Teşekkürler.

Yani cok uyguna denk geldi 16 GB RAM fiyatina 32 GB aldim 2 tanesini versem 30 € geri alirim sadece. Ama cok cok gereksizse verebilirim.
Şahsen gereksiz olduğunu düşünmüyorum dediğiniz gibi uyguna almışsınız. Anakartınızda 4 slot varsa takabilirsiniz performansınızda bir düşüş yaşatacağını düşünmüyorum.

Crucial marka 8 GB RAM 15€ ondan aldim. Teşekkürler.
15 birim demek... 15 birim...

Cevaplar icin teşekkürler o zaman RTX 3060 Ti iptal edip RX 6700XT bulursam alirim. Daha fazlasi 3070 3070 Ti falan gereksiz gibi geliyor.

6700XT bildiğim kadarıyla 3070 ile neredeyse aynı performansı veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…