Ryzen 5 5600X sisteme 750 TL PSU önerisi

Bütçe
750

Ali Özoğul

Kilopat
RAM
Patriot Viper Elite II 2x8GB 3600Mhz CL20
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Herkese merhaba,

Eski bir güç kaynağı kullanıyorum. Değiştirme sebebi mi açıklayayım. Fornite'da Ray Tracing denemek için oyunu DirectX 12 moduna aldım, oyun kapatıp açmamı istedi. Oyunu kapattım tekrardan açtım. Oyun otomatik olarak destansı ayarlarda açmış. Lobide bile 20 ila 120 FPS arasında gidip geliyordu ve takılıyormuş gibi hissettiriyordu. 20 saniye sonrasında sistem reset attı. CoD Warzone, AC Origins'de vs denedim ama sorun olmadı. En son güç kaynağım eski diye ondan şüphelendim. YouTube'dan Modartpc'nin güç kaynağı test videosunu izledim. HWiNFO aracılığı ile ekran kartıma giden voltajı kontrol ettim. Boşta iken 11.9v FurMark ile yüke sokunca 11.4v çekiyor. İşlemci için de bakmak istedim ama anakart üzerinde 12v ve 5V girişlerini göstermedi. Anakartı göstermemesini umursamayarak furmak ile ekran kartını aynı zamanda AIDA64 ile işlemci ve RAM'leri teste tabii tuttum. İlk önce FurMark'ı çalıştırdım arkasından AIDA64 testini. AIDA 64'ü çalıştırdıktan 8 saniye sonra sistem reset attı. Sanırım sorun güç kaynağımda. Güç kaynağı önerilerinize açığım. Maksimum bütçem 750TL. İkinci el de alabilirim ama 2-3 ay kullanılmış tarzı sıfıra yakın.

Bu güç kaynağı birkaç gün için indirimde, yeni gördüm. Bütçeye uygun şu anlık bu var. Ayrıca ekran kartı nedir?

Hocam bende rtx 2060 super ile R5 5600x kullanıyorum, güç kaynağım ise fsp hyper k 600w 80+eu. Hiç sorun yaşamadım.

işlemci: Ryzen 5 5600X 4.6GHz 1.175v sıvı soğutma: ASUS ROG STRIX LC120 anakart: MSI B450M-A Pro Max ekran kartı: ASUS Dual mini RTX 3060 Ti RAM: Viper Patriot 2x8GB 3600MHz CL20 kasa: Xigmatek aquarius Plus/Cy120 9 fan PSU: Corsair VS650(sarı etiket) HDD: 1TB Seagate 7200 RPM SSD: James Donkey JD512 512 GB M.2
monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd klavye: Gamepower saber RGB mouse: Gamepower Ursa kulaklık: Corsair HS35.

Sistem bu şekilde 4+4 X2 CPU girişi olması şart. Anakart değiştireceğim için gerekli olacak ileride.
@462488 4+4 1 adet var.

O sisteme 600W Performance GD hayli hayli yeter, uzun yıllar götürür.

4+4 X2 CPU girişi olması şart. Anakart değiştireceğim için gerekli olacak ileride.
4+4 Pin CPU bağlantısı var.

Paralel bağlantı olmuş oluyor. Voltaj aynı kalır ama amper ikiye bölünür ne kadar mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…