Ryzen 5 5600X ve RTX 3060 sistemde TLOU part 1 FPS düşmesi

İcardiVekili

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600X işlemcim var RTX 3060 12 GB ekran kartını TLOU part 1 2K'da 60 ile 80 arası FPS alıyorum ama bazen saniyelik drop yiyor ve 20 FPS'ye kadar iniyor. Bazen işlemci kullanımı %85'e kadar çıkıyor. (genel olarak %60 ile %70 arasında) bu drop sorununu nasıl çözebilirim? Yeni işlemci almam gerekir mi? Gerekirse öneriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual channel RAM var oyun HDD'ye kurulu.

FPS droplarin sebebi büyük ihtimalle HDD. En azından SATA SSD'ye geçmeye calis. Oyun ayarlarında bütün oyunlar için söylüyorum direk işlemciye yük bindiren ayarları örnek trafik yoğunluğu çizim mesafesi kalabalık gibi ayarları kısarak FPS düşmesinin önüne gecebilirsin.

FPS droplarin sebebi büyük ihtimalle HDD. En azından SATA SSD'ye geçmeye calis. Oyun ayarlarında bütün oyunlar için söylüyorum direk işlemciye yük bindiren ayarları örnek trafik yoğunluğu çizim mesafesi kalabalık gibi ayarları kısarak FPS düşmesinin önüne gecebilirsin.

En düşük ayarlara aldım yine de bu droplar oluyor işlemci değiştirmeye sıcak bakıyorum öneriniz var mı?

En düşük ayarlara aldım yine de bu droplar oluyor işlemci değiştirmeye sıcak bakıyorum öneriniz var mı?

Dostum ben 5600X 3080 ikilisini 1 yıl kadar kullandım ve asla FPS düşmesi yaşamadım. Bazı oyunlarda ufak darboğazlar olsa da FPS düşmesi yaşamadım. Sen önce HDD'den kurtul.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı