Ryzen 5 5600X voltaj değeri çok mu?

feeliN

Centipat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600X kullanıcısıyım. Anakartım ASUS TUF Gaming B450M Pro S ve anakartımın default BIOS ayarlarıyla işlemcime verdiği voltaj değeri 1.594 ile 1.547 arasında değişiyor. Bu değer çok mu bunu öğrenmek istiyorum. Default ayarlarıyla atmak istedim normalde işlemcimi 4.6 GHz frekansında kullanmıyorum. Undervolt yapmam gerekiyor mu? Ve 4 GHz için uygun voltaj değeri önerebilecek arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum. Herhangi bir ayar değiştirmeden sistem kararlık testlerini gerçekleştirdim.

Dosya Ekleri

• 221230144802.jpeg
    221230144802.jpeg
    183,5 KB · Görüntüleme: 153
  • stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    38,7 KB · Görüntüleme: 131
Evet, fazla. Benim işlemcim 4.8'de ancak 1.370 gibi voltajlara çıkıyor. Tabii silikon kalitesinden de fark eder ancak 4 GHz için yüksek. Zaten 4 GHz kullanıyorsanız undervolt yapmalısınız, bu arada bu işlemciyi niye bu frekansta kullanıyorsunuz? Performansı oldukça düşürür.

BIOS buglu büyük ihtimal. O voltaj ile 71 derece olması imkansız.
Aslında ben de öyle olabileceğini düşündüm. Fakat ilk aldığımdaki BIOS sürümünden bu yana hep aynı değerleri gösteriyor. Termal macun olarak Cooler Master Cryofuze Violet kullanıyorum. 12.6 W/m.K gibi bir iletkenlik değeri mevcut. Soğutucu olarak Aerocool Cylon 4F kullanıyorum.

Evet, fazla. Benim işlemcim 4.8'de ancak 1.370 gibi voltajlara çıkıyor. Tabii silikon kalitesinden de fark eder ancak 4 GHz için yüksek. Zaten 4 GHz kullanıyorsanız undervolt yapmalısınız, bu arada bu işlemciyi niye bu frekansta kullanıyorsunuz? Performansı oldukça düşürür.
Oyun haricinde herhangi bir şey için kullanmıyorum. Oynadığım oyunlarda işlemci kullanımı %50'den yukarıya çıkmıyor. Bundan kaynaklı maksimum frekansta kullanmak istemedim ama bu cevabınızdan sonra sanırım CPB kapatıp manuel olarak maksimum frekansı girip voltaj düşürmek daha iyi olacak gibi duruyor.

Herkesin işlemci silikonuna ve soğtucu kapasitesine göre ayarlar değişir. 240mm sıvı soğutucu ile aynı işlemciyi UV ayar olarak 4.3 GHz 1.08v olarak gayet kararlı, serin ve sorunsuz kullanabiliyorum. Sen de deneye deneye kademe kademe bulmalısın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Deneye deneye doğru değeri bulmak en iyisi olacak gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı