Ryzen 5 5600X vs Ryzen 7 5700X

ekrod

Femtopat
Daha fazla  
Dün bu işlemcilerin fiyatı güzel bir düşüş yaşadı o sırada ikisini de almıştım. Ryzen 7 5700X kendi kendine iptal olmuş banda stoko girerse inidirmi fiyatan verebileceklerini söylediler.
Şimdi sizce RX 6950XT için hangi işlmeciyi almak daha mantıklıdır.
Ryzen 5 5600X = 3310TL.
Ryzen 7 5700X = 4810TL.
Bu fiyat farkına değer mi?

Oyun performanslari yakın. Ben elimdeki 5600X i satıp uygun denk gelen 5700X e geçmiştim. Aradaki fiyat farkı az olduğu için değecek. İki işlemciyi de yüksek performans ayarlarıyla kullandım, 5700X silikon kalitesi ve fazladan çekirdekleriyle yüzde 10 civarı daha performansli çalıştı oyunlarda. 5700X-5800X aynı işlemciler temelde, PBO ayarıyla 5800X'ten daha fazla performans veriyor bu işlemci. Ben tavsiye ediyorum. 5600X yerine daha uygun fiyata 5600 varsa o daha mantıklı olur. 5600 ve kule tipi soğutmada düşünebilirsin. Ben 5700X ile birlikte 240'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Bu işlemcinin nimetlerinden faydalanmak istiyorsan Phantom Spirit gibi gibi bir soğutucuda alman gerekecek. Seçim sana kalmış.

Dün bu işlemcilerin fiyatı güzel bir düşüş yaşadı o sırada ikisini de almıştım. Ryzen 7 5700X kendi kendine iptal olmuş banda stoko girerse inidirmi fiyatan verebileceklerini söylediler.
Şimdi sizce RX 6950XT için hangi işlmeciyi almak daha mantıklıdır.
Ryzen 5 5600X = 3310TL.
Ryzen 7 5700X = 4810TL.
Bu fiyat farkına değer mi?
Hocam bence değiyor, ben de 7 5700x aldım çünkü çekirdek sayısı oynadığım bazı oyunlarda (rust v.s) çok önemli oluyor ve performansı çok etkiliyor. Bence 7 5700x almanız ileriye de dönük bir yatırım olmuş olur. Güçlü bir ekran kartını darboğaz düşüncesi olmadan durumunuz olduğunda satın alabilirsiniz. Eğer şuan durumunuz aradaki farkı ödemeye yetiyorsa kesinlikle 7 5700x.

Hocam almaya çalışacağım ama stokga girmesi gerekiyor öncelikle girmesede bence ryzen 5 5600x de beni götürür
Oyun performanslari yakın. Ben elimdeki 5600X i satıp uygun denk gelen 5700X e geçmiştim. Aradaki fiyat farkı az olduğu için değecek. İki işlemciyi de yüksek performans ayarlarıyla kullandım, 5700X silikon kalitesi ve fazladan çekirdekleriyle yüzde 10 civarı daha performansli çalıştı oyunlarda. 5700X-5800X aynı işlemciler temelde, PBO ayarıyla 5800X'ten daha fazla performans veriyor bu işlemci. Ben tavsiye ediyorum. 5600X yerine daha uygun fiyata 5600 varsa o daha mantıklı olur. 5600 ve kule tipi soğutmada düşünebilirsin. Ben 5700X ile birlikte 240'lik sıvı soğutma kullanıyorum. Bu işlemcinin nimetlerinden faydalanmak istiyorsan Phantom Spirit gibi gibi bir soğutucuda alman gerekecek. Seçim sana kalmış.

@atlaas

Hocam bence değiyor, ben de 7 5700X aldım çünkü çekirdek sayısı oynadığım bazı oyunlarda (Rust vs) çok önemli oluyor ve performansı çok etkiliyor. Bence 7 5700X almanız ileriye de dönük bir yatırım olmuş olur. Güçlü bir ekran kartını darboğaz düşüncesi olmadan durumunuz olduğunda satın alabilirsiniz. Eğer şu an durumunuz aradaki farkı ödemeye yetiyorsa kesinlikle 7 5700X.

hocam düz 5600 ün oyun performansı araştırmalarıma göre 5600x i geçemiyor

Hocam dediklerim hala geçerli, 7 5700X daha geleceğe yönelik çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Hocma şu anda RX 6950XT ekran kartı var elimde bunun için işlemci gayet yeterli diye düşünüyorum. Bu ekran kartını üzün süre götürsün zaten ileride yeni sistem toplarım.

Hocma şu anda RX 6950XT ekran kartı var elimde bunun için işlemci gayet yeterli diye düşünüyorum. Bu ekran kartını üzün süre götürsün zaten ileride yeni sistem toplarım.
Eğer sorunuz buysa, iki işlemci de o ekran kartını besler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı