Ryzen 5 7500F CPU 85 derece oluyor

emiralperdogan

Hectopat
2 hafta önce topladığım sistemimde CPU 85 dereceleri görüyor, stok fan kullanmıyorum. Thermalright Peerless Assassin aldım ısınan bir işlemci olduğunu bildiğim için ama yine de fayda etmedi. Termal macun olarak MX4 kullanıyorum.

IMG_20240922_043711.jpg

Reis kasa dışarıdan içeriye doğru hava alıyor mu?

Aşağıdaki ve sağ 3 fan havayı içeri veriyor diğer 4 fan havayı dışarı atıyor.

Bu fanların yönü ters, düzeltilirse ısı biraz daha düşer, içeri hava vermesi gerekiyor.

Eki Görüntüle 2316033

İşaretlediğiniz fanlar havayı içeri veriyor diğer 4 fan dışarı atıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam böyle kasaların hava akışı kötü oluyordu, yan cam açılıyorsa onu açıp o halde dereceyi test eder misiniz?

Büyük camı söküp denedim 2-3 derece fark ediyor.

Bu tarz kasalar, fanların arkasındaki plastik malzemeler gözükmesin diye içeri üfleyenler ters kanat olacak şekilde tasarlanıyor. Arkadaş da hava sirkülasyonunun doğru olduğunu söylemiş yani eğer eliyle kontrol ettiyse tabii. Teorik bilgi vermişse kontrol etmesinde fayda var.

Bu kasaların soğutması kötü olsa da o soğutucuyla 85°C sıcaklığı görmesi garip. Ben montaj hatası ya da macun işleminde yapılan bir hata olduğunu düşünüyorum.

O fanlar düz durup içeri hava veriyorsa reverse olmalı, ama kasa verilerinde öyle bir bilgi yok.

Evet reverse onlar alırken öyle taktırdım.

Bu tarz kasalar, fanların arkasındaki plastik malzemeler gözükmesin diye içeri üfleyenler ters kanat olacak şekilde tasarlanıyor. Arkadaş da hava sirkülasyonunun doğru olduğunu söylemiş yani eğer eliyle kontrol ettiyse tabii. Teorik bilgi vermişse kontrol etmesinde fayda var.

Bu kasaların soğutması kötü olsa da o soğutucuyla 85°C sıcaklığı görmesi garip. Ben montaj hatası ya da macun işleminde yapılan bir hata olduğunu düşünüyorum.
4 kere soğutucuyu söktüm termal macun değiştirdim ama değişen birşey olmadı

Dostum fanları tam tersi hale getirip deneyin. Fanlar havayı dışarı atıyor hepsi.

Dışarı atmıyor senin dediğin fanlar reverse.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı