Ryzen 5 7500F GTX 1660 Ti için PSU önerisi

kaankrmn52

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek
DDR5 sisteme geçtim ve anakartımda işlemci için 2x8 güç giriş yeri var ama benim PSU'da 2 adet olduğu için birini işlemcide kullandım diğerini de ekran kartında kullandım. Yüke bindiğinde droplar girmeye başladı ve oyunda Alt Tab falan yaptığımda PC takılmaya başladı. Reset atınca düzeldi. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çoğaltıcı kablo ile çoğaltmalı mıyım yoksa yeni bir PSU'mu almalıyım?

Sistem özellikler:

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 6000MHz (OC) anakart.
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM5 5nm MPK işlemci.
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)
ASUS NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti TUF EVO Gaming TUF-GTX1660 Ti-6g-EVO-Gaming

Almayı düşündüğüm PSU.
Xigmatek Hydra m 750W 80Plus Bronze full moduler güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
750w gold bir psu daha iyi olacaktır ileriye dönük.

Hocam hem kaliteli hem de uygun alabileceğiniz bir model 750W önerdim sisteminize biraz fazla gelir ancak ileride yükseltme yapılacağı zaman PSU değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Ekran kartı değişimi ileride isteyecek.

Toplam watt 200ü geçmiyor ama ileride upgrade edeceğim diyorsanız yüksek wattlı kaliteli bir PSU alabilirsiniz Xigmatek güzel markadır ama FSP öneriyorlar bu aralar

Toplam watt 200ü geçmiyor ama ileride upgrade edeceğim diyorsanız yüksek wattlı kaliteli bir PSU alabilirsiniz Xigmatek güzel markadır ama FSP öneriyorlar bu aralar.

Zaten üzerinde şu an FSP Hydro 500 watt 80 Plus güç kaynağı var.

Toplam watt 200ü geçmiyor ama ileride upgrade edeceğim diyorsanız yüksek wattlı kaliteli bir PSU alabilirsiniz Xigmatek güzel markadır ama FSP öneriyorlar bu aralar.

Soket yapısı benim için uygun olacak mı önemli olan o.

Ekran kartını zaten değiştirmeyi düşünüyorum şu an üstünde 500W FSP'nin güç kaynağı var şu an en büyük sorunum soketler kısa ve yetersiz. Uzatma kullanmalı mıyım yoksa direk değiştirmeli miyim?

Uzatmayı ben tavsiye etmiyorum direk değiştirin hocam hiç uğraşmayın PSU alın geleceğe yatırım da yapmış olursunuz pişman da olmazsınız merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…