Ryzen 5 7500F işlemci Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Plus ile 96 dereceye çıkıyor

TRokxy08

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gün önce kendim bir sistem topladım. İşlemci boşta 50 AIDA64 testinde ise Max 96 derece görüyor. Bana hiç normal gelmedi. İşlemci soğutucum ise Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Plus. Yardımcı olursanız çooook sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250911_164811.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20250911_164825.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Sıra sıra bu adımları izle 2. ve 3. adımları tek sefer de yapabilirsin, 2 adımda soğutucu bloğunu sökmeyi gerektiriyor.

1-) Egzoz fan tarafında bulunan fan içeriye doğru hava veriyor, egzoz tarafına vermesi gerekir, o fanın yönünü değiştirin. Yani 2.fotoğrafta attığınız fandan bahsediyorum.

2-) Muhtemelen montaj hatası yaptınız, soğutucu bloğu muhtemelen işlemciye tam oturmuyor. Söküp tekrar takabilirsin.

3-) Soğutucu bloğunun işlemci ile temas ettiği yerde bir adet jelatin olur, o jelatini çıkartıp çıkartmadığını kontrol edin. Yüksek ihtimalle çıkartmışsınızdır ama kontrol etmekte fayda var.

Hocam 2. Fotoğraf daki fan sola doğru dönüyor ve egzoz fanına doğru hava üflüyor

Jelatini çıkardım hocam kurarken ve ben konuyu açmadan önce 2. Dediğiniz yaptım ama değişen bir şey olmadı

Yani dediklerinizi hepsi uygulanmış durumda hocam ne yaptıysam olmadı ne yapabilirim başka

Ve işlemci boşta bile 45, 50 derecede çalışıyor

Hangi macunu sürdün?

Soğutucu yu aldigimda içinden çıkan macunu kullandım hocam

Hangi macunu sürdün?
Bu hocam

Lütfen yardımcı olun ne yapacağımi bilmiyorum artık

Dosya Ekleri

• 17576026403066456950929500647711.jpg
    368,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Anakart modelin nedir.PBO ayarı yaptın mı?

Anakart modelin nedir? PBO ayarı yaptın mı?

Hayır PBO yapmadım ekran kartım 9600GT yenisini 1,2 hafta sonra alacağım o yüzden BIOS ayarları stok ve anakart modelim MSI Pro B650M-B

Anakartın üstünde hiç soğutucu blok yok. Anakartında yük altında ısınınca işlemcin daha çok ısınıyor olabilir. PBO ayarı yaparak birazdaha ısıyı düşürebilirsin.Diğer nedeni anakartın çok çıplak soğutmaya destek olmuyor oda ısınınca işlemcin kolay ısınıyor benim düşümceme göre.

Dosya Ekleri

• PRO B650M-B.JPG
    141,8 KB · Görüntüleme: 4
  • Gigabyte Auros elite.JPG
    100,3 KB · Görüntüleme: 6
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…