Elektronik Ryzen 5 7500F, RTX4060 Ti sistem 26.499 TL

Onu onermedim zaten hocam, oyle anlasilmis sanirim. Bu sistem yokken oneriyordum cunku alternative yok gibiydi.

Ventus kotu sogutma ve ozellikle kronik sorunlu PCB olabiliyor, evet.
Bu bütçeye mert günhan daha iyi değil mi?

QHD ise, evet. Zaten en ucuz 4070 sistem. Ama FHD ise bence hem DDR5 ve AM5 daha iyi olur; 7500F, 4060 Ti.
Bence QHD ve FHD olarak her türlü Günhan daha iyi. 4070 1080p'de de kullanılır. %5 6 darboğaz önemsenmez.

DDR5 ve 7500F olması güzel fakat bu A'lı anakartlar güzel mi? Pek bilgim yok OC falan yapılabiliyor mu, yoksa B650 yükseltmek falan mı lazım?

Biraz revize ettim ssd yi 1 tb yaptım bu markayı ilk kez duydum.
Rami 250 lira farkla 6000 mhze çektim. Ne diyorsunuz ben bu sistemi uzun yıllar kullanacağım ve kredi çekerek alıyorum onun için en iyisi f/p olsun istiyorum yoruyorum sizi kusura bakmayın.

DDR5 ve 7500F olması güzel fakat bu A'lı anakartlar güzel mi? Pek bilgim yok OC falan yapılabiliyor mu, yoksa B650 yükseltmek falan mı lazım?

OC için b chipset lazım. Giriş seviye AM5 işlemci 7500F için, giriş seviye AM5 anakart a chipset yeterli olur.

İşlemci maksimum 5200 MHz desteklediğinden, o RAM yükseltmeye gerek yok. SSD WD Black 1 TB ya da Goodram 1 TB olabilir.

Hocam az daha üstüne koyup b650 almak istiyorum rami ileride daha rahat yükseltirim en azından çok mu fuzuli olur? 3000 lira fark ediyor çünkü.

Hocam az daha üstüne koyup B650 almak istiyorum RAM'i ileride daha rahat yükseltirim en azından çok mu fuzuli olur? 3000 lira fark ediyor çünkü.

Bütçe varsa olabilir ama 30k ediyor öyle. Bence a chipset yeterli olur. Ekstra RAM, M.2 slot veya daha gelişmiş chipset isterseniz, bilemem. İleride daha rahat yükseltmek olarak iyi bir fikir olabilir.

Kullanılır kullanılmasına da AM5 geçişi yaparken yine fark ödemek gerekecek.

Forumda bahsi geçen ve parçalarını forum kullanıcılarının seçtiği sistem bu muydu?
Kesin geçiş planı yoksa 4070 alınmalı bence.

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…