Ryzen 5 7500F sıcaklık normal mi?

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5 7500F'e Cinebench R23'te multicore testi yaptım ama sıcaklık yüksek gibi geldi. Soğutucum Thermalright Peerless Assassin 120SE, kasamda FSP CMT591M önündeki fanlar 3x140 Arctic P14 Max egzoz fanı da Arctic P12 Max. OCCT ile de stres testine soktuğumda yine aynı sıcaklıkta kalıyor. PBO açık şekilde yaptım testi, kapatıp denediğimde 90 derecenin altına düşmüyor.
Screenshot_2.png Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların dizilimi doğru mu ? Resim paylaşır mısın gözükecek şekilde.
Montajı sağlam yaptın değil mi ? Termal macunu kararında uyguladın mı ?

Fanların dizilimi doğru mu ? Resim paylaşır mısın gözükecek şekilde.
Montajı sağlam yaptın değil mi ? Termal macunu kararında uyguladın mı ?
Hocam resime göre soldaki fan egzoz fan tarafındaki bloğa veriyor havayı sağ taraftaki de iki fanın ortasındaki bloğa veriyor. Kasanın fanları da doğru takılı. Termal macunu da ne çok fazla ne çok az orta seviyede işlemcinin üstüne her tarafa eşit şekilde yaydım. Resimin kalitesi düşmüş baya, kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• 462573391_628136089885373_4338602922024466756_n.jpg
    462573391_628136089885373_4338602922024466756_n.jpg
    21,3 KB · Görüntüleme: 71
Yani bu sıcaklığı görmesi fazla. Kasanın önü mesh. Kule tipindeki fanlar doğru. Montajdan ve macundan da eminim diyorsun.
Ürünü çıkarıp tekrar montaj yapmanı tavsiye ederim. Bu sefer bir tık daha dikkat et. Umarım düzelir. Yani başka bir olay yok. Ben montajın sıkı olmadığını düşünüyorum. Milimetrik bir boşluk bile olsa böyle sıcaklıkları görebilir.

Yani bu sıcaklığı görmesi fazla. Kasanın önü mesh. Kule tipindeki fanlar doğru. Montajdan ve macundan da eminim diyorsun.
Ürünü çıkarıp tekrar montaj yapmanı tavsiye ederim. Bu sefer bir tık daha dikkat et. Umarım düzelir. Yani başka bir olay yok. Ben montajın sıkı olmadığını düşünüyorum. Milimetrik bir boşluk bile olsa böyle sıcaklıkları görebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu videodaki gösterdiği ayarları yaptım şu anda 70 derecede takılıyor yaklaşık 10 derece düşürdü. Soğutucuyu sıkarkende sıkmıştım ama en sonuna kadar tüm gücümle sıkmamıştım zarar gelir diye tam sıkılacağını şimdi sizden öğrendim. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi ondan oluyor yarın tekrar montaj yapıp termal macunu yenileyip sonuçları yazarım.

Yeni macun ve dediğiniz gibi montaj sonrası 64 dereceyi geçmedi. Teşekkür ederim @Ayturan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    27,3 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu videodaki gösterdiği ayarları yaptım şu anda 70 derecede takılıyor yaklaşık 10 derece düşürdü. Soğutucuyu sıkarkende sıkmıştım ama en sonuna kadar tüm gücümle sıkmamıştım zarar gelir diye tam sıkılacağını şimdi sizden öğrendim. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi ondan oluyor yarın tekrar montaj yapıp termal macunu yenileyip sonuçları yazarım.

Yeni macun ve dediğiniz gibi montaj sonrası 64 dereceyi geçmedi. Teşekkür ederim @Ayturan.

Rica ederim ne demek. Faydalı olmasına sevindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı