Ryzen 5 7500F vs Ryzen 7 7600

yigicat

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İkisi arasında kaldım.
Ikinci el alacağım, ikisi de neredeyse aynı paraya geliyor şu an ekran kartım yok 2 ay sonra alacağım sanırım 7600 de dahili GPU varmış ne dersiniz? Ne yapmalıyım?

2 ay boyunca bilgisayara ihtiyacım olmaz diyorsan 7500F al, olur diyorsan da diğerini al zaten fiyat farkı da azalmış. Oyun performansları aynı ama testlerde COD, PUBG gibi oyunlarda AVG FPS farkı çok fazla. Bunun bir sebebi var mı yoksa direkt testler yalan mı ? @kino

2 ay boyunca bilgisayara ihtiyacım olmaz diyorsan 7500F al, olur diyorsan da diğerini al zaten fiyat farkı da azalmış. Oyun performansları aynı ama testlerde COD, PUBG gibi oyunlarda AVG FPS farkı çok fazla. Bunun bir sebebi var mı yoksa direkt testler yalan mı ? @kino

Kullanılan diğer donanımların etkisi, BIOS sürümü ya da silikon kalitesi farkı olabilir. Yoksa 7500F, 7600, 7600X temellerinde aynı işlemciler ve aynı frekansa çekildiklerinde aynı performansı vermeleri lazım.

Tabii şu da var;

Kullanılan diğer donanımların etkisi, BIOS sürümü ya da silikon kalitesi farkı olabilir. Yoksa 7500F, 7600, 7600X temellerinde aynı işlemciler ve aynı frekansa çekildiklerinde aynı performansı vermeleri lazım.

Tabii şu da var;

Çok mantıklıymış aslında, hiç böyle bir fark olacağını düşünmezdim. Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Tabii şu da var;

Testlere baktığımda max 5 fps fark var
Test sonucu 7600 (5 fps) daha fazla veriyor.

Pubg testine baktim ikisininde 7500f daha stabil sanki

Son düzenleme:
Pubg testine baktim ikisininde 7500f daha stabil sanki
Stabillik güncellemeler, parçaların etkisi, auto oc yapıldıysa anlık hız düşmeleri vb. durumlar ile de alakalı. Verim alınabilecek ve sorunsuz parçalar kullanıldıktan ikisinin de stabillik açısından birbirine göre artısı veya eksisi olmaması gerek tabii oyundan oyuna göre de değişr. Açıklamada ya da video içinde parçalara yaptığı değişikleri söylüyorsa parçaların değişiklik yapılmamış hali ile kıyaslayabilirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı