Ryzen 5 7600 + RTX 4070 sistem nasıldır?

HYPER35

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba aşağıda fotoğrafları koyduğum gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yarın gidip elden sipariş vereceğim. Aklıma takılan birkaç soru var.
1: Ryzen 5 7600 yerine Ryzen 5 5600 yine sıvı soğutmalı şekilde alsam ekran kartı darboğaz yapar mı ve ne kadar bir performans farkı olur.
2: RAM 16 GB tek kanal elden sipariş verirken iki kanallı sipariş verebiliyor muyuz bilginiz varsa söylerseniz sevinirim!
3: Hem performanslı ve kaliteli hem de beni 7 8 sene rahat bir götürebilecek bir bilgisayar istiyorum. Malum ekonomiden kaynaklı fikriniz varsa çekinmeden söylebilirsiniz.
4: Monitör tavsiyelerine de açığım 240 Hz olursa güzel olur. Ve Sıvı Soğutma yine oradan değiştirme şansımız var mı yoksa sadece sitedekileri mi koyabiliyoruz sisteme.

Bana gereksiz pahalı gibi geldi ve ek olarak o monitör alınmaz.

Profesyonel oyuncu değilseniz Ryzen 7600 4070 sisteme 1080p monitör ileride pişmanlık sebebi olur.

@Mirza Kaplan
Bana gereksiz pahalı gibi geldi ve ek olarak o monitör alınmaz.
Bu işlemci ve ekran kartı aralığında önerdiğiniz bir sistem var mı daha uygun olan?itopyayada baktım fakat yine bu civarlarda fiyat

Profesyonel oyuncu değilseniz Ryzen 7600 4070 sisteme 1080p monitör ileride pişmanlık sebebi olur.
önerdiğiniz bir monitör var mı bütçeyi çok zorlamadan ? 2k yada 4k çok istemiyorum fiyatlarından dolayı sadece oyun dizi vb.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…