Ryzen 5 7600 RTX 4070 Ti darboğaz yapar mı?

Hocam nasıl olamaz benim 7600x ile 4070 darboğaz yapıyor.
Bahsettiğiniz oyunlar işlemci tabanlı oyunlar. Girin bi' RDR 2'ye 1440p High-Ultra ayarlarda, bakın bakalım darboğaz var mı.

Darboğaz sıkıntı çıkarmaz ileride işlemci güncellersiniz olur biter. Güncellemeseniz bile bileşenlere zarar vermez. Sadece ekran kartı tüm performansını kullanamaz. Mesela ben Valorant'ta şu an 500 600 arası alıyorum. Eğer %100 kullansaydı bu değer 800 1000 arası olabilirdi.
Valorant gibi bir oyunda 800-1000FPS'i anca yükleme ekranında görürsünüz. 500-600FPS az mı sanıyorsunuz ayrıca? Monitörünüz'ün Hz'i önemli bu konuda. 360Hz'li bi' ekranda istersen 1000 kare al, yine 360FPS şeklinde ekranın tazelenecek. Yanlış düşünüyorsun.

Aldım bile pc yi ilk bilgisayarım olduğu için bilmiyodum darboğaz olaylarını falan.
Sisteminizde darboğaz yok. O iki donanım gayet birbirini tamamlayan parçalar. Arkadaş süslü abartılı bir kullanıp ortalığı ayağa kaldırmış sağolsun.
Ayrıyeten arkadaş 1080P kullanıyor sistemi galiba. O sistem (Günlük kullanımda ve bazı oyunlarda kullanılabilir.) 1080P sistemi değil. 1440P sistemi bu sistem.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz oyunlar işlemci tabanlı oyunlar. Girin bi' RDR 2'ye 1440p High-Ultra ayarlarda, bakın bakalım darboğaz var mı.

Valorant gibi bir oyunda 800-1000FPS'i anca yükleme ekranında görürsünüz. 500-600FPS az mı sanıyorsunuz ayrıca? Monitörünüz'ün Hz'i önemli bu konuda. 360Hz'li bi' ekranda istersen 1000 kare al, yine 360FPS şeklinde ekranın tazelenecek. Yanlış düşünüyorsun.

Sisteminizde darboğaz yok. O iki donanım gayet birbirini tamamlayan parçalar. Arkadaş süslü abartılı bir kullanıp ortalığı ayağa kaldırmış sağolsun.
Ayrıyeten arkadaş 1080P kullanıyor sistemi galiba. O sistem (Günlük kullanımda ve bazı oyunlarda kullanılabilir.) 1080P sistemi değil. 1440P sistemi bu sistem.
2'kdan bahsediyorsunuz. Ben 2k da olmayacağını ve RDR2 gibi oyunlarda da ekran kartı kullanımının %80 90 arası değiştiğinden bahsettim. Normalde 2 k dan kullanıyorum zaten. FPS oyunlarında 2kda oynamak 1080'pye göre daha avantajsız.

Ben 600'e az demedim. Hz olayını zaten biliyorum. Olay o değil. 800 1000 değeri de sadece yükleme ekranında görünecek bir değer değil. Ekran kartım %20 kullanılmasına rağmen Comp'ta 700 civarı alıyorum. Lütfen sizden az mesaj sayısı olan insanları bilgisiz gibi görmeyi bırakın. Ben sadece ekran kartının tam potansiyelini 1080p'de kullanamayacağından bahsettim. Konuyu saptırarak boş yere ortalığı yaygaraya vermişsiniz.

Ben 400 FPS falan alıyorum hareket falan ederken
4070 Ti mu seninki?

4070 miş görmedim.

Dediğim gibi Valorant işlemci tabanlı olduğu için ekran kartının aman aman bir önemi yok. Ben hafif oclayarak kullanıyorum 7600X'i 4070 Ti'ınız işlemci tabanlı oyunlarda tam beslenemediği için 3070 ve sağlam bir işlemci kullanan kişiden bile az FPS almanız normal.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı