Ryzen 5 7600 RX 7800XT ile uyumlu 2K monitör önerisi

sarp22

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, Ryzen 5 7600 ve RX 7800XTLI bir sistem aldım ve şimdi de ona uygun bir monitör bakıyorum. ASUS TUF Gaming VG27AQML1a 1ms 260Hz 2K monitörünü buldum ama sonradan işlemcinin monitörün desteklediği Hz değerinin altında FPS değerleri verirse(ki bunların test videolarında sanki 240 kadar bir FPS değeri vermiyor gibi gözüküyor) ghosting vs sorunları olabileceği aklıma geldi bu tarz bir şey olur mu? Eğer olur diyorsanız 2K'da 180 Hz'lik mi bir monitör bakmalıyım(o zaman da düşüncem ASUS ROG STRIX XG27acs ancak farklı fikirlere açığım)? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Aynı kasa özelliklerine sahibiz bende senin sorunun cevabını arıyorum umuyorum birileri yeşillendirir buraları

Vallahi yaklaşık 3 haftadır monitör bakıyorum sıtkım sıyrıldı bakmaktan iki tarz monitöründe(24 inch 1080p ile 27inch 2k) eksisi var mesela 24 inch 1080P'de sistemlerimizden dolayı bazı oyunlarda darboğaz sorunu yapabilir(hangi oyunlar emin değilim)27 inch 2K'da fazla ekran genişliğinden kaynaklı FPS oyunarında rakip takibinin zorluğu yapabilir(göz mesafesini 80cm yapılırsa belki bu sorun ortadan kalkar) bir de 27 inch 2K alsan bile eğer üstte yazdığım yüksek Hz değerinde bir monitör alınırsa o desteklediği FPS değerlerinin altında kalındığında yine de darboğaz olabilir ama bu sefer 2K alınmadığında ekran kartımız da biraz boşa düşmüş gibi oluyor(yani gereksiz kaliteli olmuş oluyor)bir de ben bu monitörlerde film de izlemek istiyorum ama yukarda yazdığım asus monitörünün hangi hzleri desteklediğini bilmiyorum ve aynı zaman da 2kda 1080p film izlenememe muhabeti var söylenene göre 2k ara çözünürlük olduğu için 1080pyi kötü gösteriyormuş burda da devreye 1080p filmi dizi için 1080p monitör almak giriyor ama onda da üste yazdığım bu darboğaz muhabeti var yani kısacası bu konu ben de kilit hem dizi film hem de yüksek hzlerde(200 üstü mesela) oyun oynatacak bir monitör bir türlü bulamadım umarım bilen biri çıkar da şu meseleyi aydınlatır.

dostum kasayı geçen hafta topladım ve halen monitöre karar veremedim inan baya sıkıldım şu hz. Durumundan seni çok anlıyorum ama seninle ayrı düştüğümüz nokta ben volatant tarzı ne biliyim cs go rekabetçi bi oyun isteğim yok 200 hz.lar yüksek kalabilir ben sadece hikayeli oyun gibi rdr2 , gta , god of war , asasin creed tarzı anladın beni birde world of warcraft online oyun oynarım o yüzden tahminim 165 hz.lık bir 2k monitör olur kanısındayım tabi ben öyle düşünüyorum umarım doğrudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…