Ryzen 5 7600 sistem için tavsiyeler

Bütçe
46500

Alucard04

Picopat
Daha fazla  
Selam, daha önce bir başlık daha açmıştım üstünden biraz zaman geçti bütçemi de biraz arttırdım. Almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde;

Ryzen 5 7600 işlemci.
Galax 4070 Ti ekran kartı.
MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi anakart.
Kingston Fury Beast 2x8 6000MHz CL40 RAM.
MSI MAG CoreLiquid V2 240mm sıvı soğutucu.
Kingston kc 3000 SSD.
Cooler Master TD500 V2 mesh kasa.
Corsair 750W RMx 80+ Gold PSU.

Bu şekilde benim içime siniyor fakat aynı/benzer fiyatta farklı parça önerilerine de açığım. Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk/eksik varsa söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemde ağır işler yapacağını düşündüğümden en az 32gb bellek öneriyorum.
32 ye geçeceğim hocam 4x8 şeklinde. Klavye ve monitöre de biraz para ayırdım şimdilik 16 ile idare edip önümüzdeki ay 32 ye geçmeyi düşünüyorum.

32 ye geçeceğim hocam 4x8 şeklinde. Klavye ve monitöre de biraz para ayırdım şimdilik 16 ile idare edip önümüzdeki ay 32 ye geçmeyi düşünüyorum.
Hocam 16x2 daha iyi olur. Dual channel kullanırsınız.

4x8 ve 16x2 arasında çok büyük performans farkı olur mu hocam? Eğer öyleyse az daha zorlayıp şimdiden 16x2 şeklinde almayı deneyebilirim.
Hocam dual channel performansı arttırıyor. Ne kadar fark eder bilmiyorum.

4x8 ve 16x2 arasında çok büyük performans farkı olur mu hocam? Eğer öyleyse az daha zorlayıp şimdiden 16x2 şeklinde almayı deneyebilirim.

DDR4 olsa etkisi cok cok fazla olabilirdi. Fakat DDR5 icin pek oyle degil. Yine de imkan var ise 16x2 alınmalı. Hem ileride daha fazla ekleme yapabilirsiniz, bos slot fazla olur.

DDR4 olsa etkisi cok cok fazla olabilirdi. Fakat DDR5 icin pek oyle degil. Yine de imkan var ise 16x2 alınmalı. Hem ileride daha fazla ekleme yapabilirsiniz, bos slot fazla olur.
32gb üstüne ekleme yapacağımı zannetmiyorum ama yine de garanti olsun. 16x2 daha mantıklı geldi düşününce. O şekilde güncellerim.

4x8 RAM eğer aynı ramlerse dual channelda çalışır zaten. O açıdan sorun yok ama aynı ramleri sonradan tekrar bulabilcek misiniz?

AIO soğutma vasat. LS520 alın. Hatta NAYS kullanın.

İmkan varsa LS720 alın tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…