Ryzen 5 7600 ve RX 7600 sistem nasıldır?

bigbushysoNN

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, herkese merhaba. Kısıtlı bir bütçe ile bilgisayar toplamak istiyorum. Kendimce belirlediğim bilgisayar bileşenleri şöyle;

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 altı çekirdek 3.80 GHz.
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 7600 8 GB 128 bit.
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 32 GB(2x16) 6000 MHz CL30.
SSD: Lexar NM790 1TB okuma 7400 MB - yazma 6500 MB.
Kasa: Lian Li Lancool 207 4 fanlı beyaz.

Anakartlardan çok anlamadığım için herhangi bir seçim yapamadım, fakat elimde Kioxia 1TB PCI-e M.2 SSD var. Yeni topladığım sisteme bunu da dahil edeceğim dolayısıyla 2 adet M.2 girişli bir anakart olması lazım. PSU konusundan da çok fazla anlamıyorum bu yüzden PSU da seçemedim. İşlemci ve ekran kartı üzerinde ekstra bir soğutma ihtiyacı var mı yok mu bunu da bilmek istiyorum.

Yukarıda belirtmiş olduğum bilgilere göre önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler,

NOT: PUBG ağırlıklı olmak üzere çoğunlukla FPS oyunları oynuyorum. İstediğim şey 1080p de rekabetçi olarak oyun oynayabilmek.

Dostum ekran kartı darboğaza müsait. Diğer parçaların birbiriyle aynı seviyelerde.

Toplamda 38.943TL

Tam kasa+psu linkini koyacakken siz attınız hocam . Bu sistemi kesinlikle alın hocam @bigbushysoNN

Bahsetmiş olduğunuz ekran kartı ile benim seçtiğim arasında yaklaşık olarak 8.000 TL civarında bir fark var. Aradaki performans farkı 8.000TL eder mi? İleriye dönük olarak mı bu ekran kartını önerdiniz? Ya da önerme sebebiniz neydi? Bunun dışında, işlemci konusunda 7600 tüm benchmark testlerinde 7500F'e göre daha önde. Üstelik aradaki fark 800TL civarında. Neden 7500F önerdiğinizi merak ettim. Tüm bunların dışındaki önerileriniz çok kıymetli, teşekkür ederim.

7800XT RX 7600'den çok daha iyi bir kart önerme sebebim buydu bütçen varken daha kötüsünü almana gerek yok. İşlemci olarak da arada aşırı abartılacak bir fark görmeyeceksin 2 3 FPS bile oynamaz belki o yüzden fazla para vermekten kaçındım.

Aradaki performans farkına değer hocam. Ayrıca 7500f ile 7600 aynı işlemci. 7600'de sadece dahili GPU var yani ekran kartı olmadan görüntü alabiliyorsunuz. Ekran kartınız olduğu için 7600'e gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…