Ryzen 5 7600 vs Ryzen 7 8700F

TheMetehan

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki 2 hafta içerisinde peyderpey parçalar alarak bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Ekran kartı olarak RTX 4070 aldım masama koydum. İşlemci ve anakart seçmek istiyorum ancak işlemci seçiminde takıldım.

Ryzen 5 7600 çok sık karşılaştığım bir işlemci ve YouTube'da herkes bu işlemciyi övüyor. 32MB L3 cache ile geliyor ki bu da oynadığım r6s gibi oyunlarda avantajlı oluyor. Ancak isimlendirmeden anladığım kadarıyla Ryzen 7 8700F hem daha yeni nesil bir işlemci hem de daha performanslı olması gerekirken YT'daki karşılaştırmalarda 7600'ün gerisinde kaldığını gördüm.

Öyleyse 8700F'in 7600'den artısı nedir? Hangi alanlarda 8700F öne çıkmaktadır? Daha iyi render mı alıyor? Photoshop'ta daha mı iyi? Daha mı verimli çalışıyor çözemedim. Yanlışım yoksa piyasada 8700F daha ucuza bulunabiliyor, dolayısıyla 7600 için daha fazla ödemeye değer mi diye tartmaya çalışıyorum.

Bir de ek olarak taksitle satın alım düşünüyorum. Maximum kartım var dolayısıyla güvenilir bir satıcıdan Pazarama'dan 9 taksitle alım yapabiliyorum. Bir diğer seçenek Hepsiburada'dan 3 ay sonra taksitle ödeme gibi gözüküyor. Bu konuda tavsiyeniz var mıdır?

Bir de kule tipi fanlı soğutucu düşünüyorum. 600TL gibi absürt rakamlara termal macun fiyatları görüyorum. Böyle rakamlar çıkartmaya gerek var mı? 100-200'e kaliteli bir macun bulamıyor muyuz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında sorunuzun cevabını bulmuşsunuz. Oyun için işlemci alacaksanız R5 7500F ya da fiyat farkı azsa R5 7600 tercih edin, çoklu çekirdek gücüne ihtiyaç duyan render gibi işlemler yapacaksanız R7 8700F 2 çekirdek 4 thread daha fazla bulundurması sebebiyle tercih edilebilir. Konuda ismi geçen tüm işlemcileri 500-1000 lira civarındaki kule tipi soğutucular rahatlıkla soğutabiliyor.

Hocam aslında sorunuzun cevabını bulmuşsunuz. Oyun için işlemci alacaksanız R5 7500F ya da fiyat farkı azsa R5 7600 tercih edin, çoklu çekirdek gücüne ihtiyaç duyan render gibi işlemler yapacaksanız R7 8700F 2 çekirdek 4 thread daha fazla bulundurması sebebiyle tercih edilebilir. Konuda ismi geçen tüm işlemcileri 500-1000 lira civarındaki kule tipi soğutucular rahatlıkla soğutabiliyor.
Hocam yanıtınız için teşekkürler. Bu iki seçenek arasından 7600 aklıma daha çok yattı. Render alsam bile maksimum yılda 3-5 kere falan alırım diye düşünüyorum. 7500F'i değerlendirmek aklıma gelmemişti ama hızlıca bir baktıktan sonra aradaki farkın çok az olduğunu gördüm. Dolayısıyla sanırım en mantıklı seçenek Ryzen 5 7600 olacak.

Kule tipi soğutucu konusunda rahatladığımı söyleyebilirim. Termal macun konusunda dikkat etmem gereken bir husus var mıdır? Kasa ve renk takımını bozmaması bakımından beyaz nzxt fanlardan düşünüyorum ama kutu içerisinden macun çıkıyor mu bilmiyorum.

Genelde macun çıkıyor soğutucu kutularından ve çok ısınan işlemciler dışında kutu içinden çıkan macunlar yeterli oluyor hocam. Bu konuda bahsi geçen işlemciler için piyasadaki en pahalı macunlardan sürmenize hiç gerek yok. Kutudan macun çıkmayacak olursa ayırmak istediğiniz bütçeyi belirtip öneri için konu açarsınız yardımcı olmaya çalışırız.

Bende şimdi cpu satın alıcaktım günlerdir r5 7500f in indirime girmesi için incehesapda 5.500 e düştü lakin 8700f de 6.200 e bulunabiliyor. Rtx4060 ekran kartıda alacağım çok bi bilgisayar ile işim yok lakin hangi işlemci genel performansı daha iyidir ve ileride satılmak istenildiği zaman daha iyi fiyata satılabilir fikriniz nedir . Şimdiden teşekkürler.

Bende şimdi cpu satın alıcaktım günlerdir r5 7500f in indirime girmesi için incehesapda 5.500 e düştü lakin 8700f de 6.200 e bulunabiliyor. Rtx4060 ekran kartıda alacağım çok bi bilgisayar ile işim yok lakin hangi işlemci genel performansı daha iyidir ve ileride satılmak istenildiği zaman daha iyi fiyata satılabilir fikriniz nedir . Şimdiden teşekkürler.
Hocam ileride satarken bu iki işlemcide öyle aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum. Performans bakımındaysa pek direkt karşılaştırma bulmak zor ama daha çok oyun oynuyorsanız L3 Cache bakımından 7500F daha avantajlıdır diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı