Çözüldü Ryzen 5 7600X 7900 XTX sistemde "HYPERVISOR_ERROR" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Murat34

Megapat
Daha fazla  
RAM
GSkill Trindent Z5 6000 Mhz CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 PRO
Ekran kartı
Sapphire 7900 XTX Nitro +
Anakart
MSI B650 Tomahawk
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600x
Arkadaşlar ekran kartını değiştirdim bilgisayarda, NVIDIA takılıydı AMD taktım ama öncesinde DDU ile temizledim ancak hala NVIDIA dosyaları vardı düzgün temizleyemedi diye düşündüm bu mavi ekran hatasını alıyordum devamlı ardından bilgisayarı formatladım ve hala durum aynı. Hypervisor kapalıymış açtım ama hala düzelmedi. Neden bu hatayı alıyorum devamlı olarak. Masaüstünde duramıyorum bile açtıktan 15-20sn sonra direkt mavi ekran ve bu hata geliyor.

BIOS sürümüm 11.23 tarihindeki sürüm yüklü. Diğer sürümler beta olduğu için yüklemedim.

Services'ten Hyper v sanal makine yönetimi ve uzak masaüstü sanallaştırma durdurdum ve tekrar başlattım, sanal makine yönetimi tekrar başladı ancak uzak masaüstü sanallaştırma başladı ve durdu diye bir hata verdi.

Bellek tanılama yaptım ve sorun çıkmadı hatta yeniden başlarken bilgisayar yine mavi ekran verdi.

Windows güncellemelerini yapamadım çünkü devamlı mavi ekran veriyor.

Dosya Ekleri

• Unknown.jpeg
    81 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlayın. CPU kısmını kurcalamayın sıfırladıktan sonra. XMP açın sadece açacaksanız. Şu rehberle sürücü güncellemelerini kapatın.

Sürücü güncelleme işini de göstereceğim birazdan eve geçeyim.

Windows açık kalmıyor, devamlı mavi ekran veriyor.

Yaptım kontrol eder misiniz?
mini dump drive.

BIOS'u güncelledim. Yeniden formatladım. Mavi ekran vermedi ancak reset attı 3 kez başlatamadı. CPU'nun voltaj değerini düşük kullanıyorum normalde onu Auto yaptım ve mavi ekran sorunum ortadan kalktı. Ancak uzun süredir zaten ben Ryzen 5 7600X için aşağıdaki ayarları kullandım ve hiç sorun yaşamadım.
CPU ratio: 50.00
PBO: Disabled.
CPU Core voltaj: Override mode.
Voltaj değeri: 1.16

Şu an PBO hala kapalı CPU ratio 50.00, CPU Core voltaj Auto durumda. Sizce böyle mi kalsın ne yapalım?

Malesef windows güncellemeleri yaptıktan sonra tekrar reset atıyor devamlı ve windows başlatamıyor.

Yeni minidump dosyası paylaşacaktım ancak windows dosyasına girdiğimde format sonrasında tekrar mini dump oluşturulmamış. Mavi ekran almıyorum şuan ama sistem açılmıyor devamlı reset atıyor.

Yaptığım chipset güncellemesini ve windows güncellemelerini kaldırmış başlangıcı onarırken.

Son düzenleme:

Windows'un sürücü güncellemelerini devre dışı bırakın. Sürücüleri elle kurun.

Windows'un sürücü güncellemelerini devre dışı bırakın. Sürücüleri elle kurun.

Chipset ve ekran kartı driver dışındaki tüm güncellemeleri nasıl elle yapacağım hiç yapmadığım için bilmiyorum. Şu an sistem devamlı reset atıyor mavi ekran vermiyor ne yapabilirim?

CPU ayarlarımı yazdım size onlardan kaynaklanıyor olabilir mi?

Hocam öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlayın. CPU kısmını kurcalamayın sıfırladıktan sonra. XMP açın sadece açacaksanız. Şu rehberle sürücü güncellemelerini kapatın.

Sürücü güncelleme işini de göstereceğim birazdan eve geçeyim.

Çözüm
Dediğiniz gibi BIOS ayarlarını sıfırladım sadece XMP açık, Windows sürücü ayarlarını kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…