Ryzen 5 7600X mavi ekran hatası

PunkiesT

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance DDR5 6000Mhz CL 36
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1 Tb
Ekran kartı
Asus Dual 6700XT-012G
Anakart
Asus Prime B650M-A WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X
Son 3 haftadır durduk yere mavi ekran hataları almaya başladım. Aralarında ekran kartı ve Kaspersky hataları olduğunu gördüm. DDU ile ekran kartını kaldırıp baştan yükledim, Kaspersky bilgisayardan sildim ve winampda hata gönderisi yaptığından onu da kaldırdım. Genelde Knight Online oynuyorum en son mavi ekran hatasında açmamıştım acaba sorunu ne olabilir? Format atsam düzelir mi bu mavi ekran hataları. Bilgisayar ve bütün sürücüler güncel durumdadır.

RAM'leri EXPO açık kullanıyosan kapatıp dener misin? AM5'te çok yaygın bu sorun şu an

RAM'leri EXPO açık kullanıyosan kapatıp dener misin? AM5'te çok yaygın bu sorun şu an

EXPO ayarı kapalı muhtemelen.

@PunkiesT RAM'lerini kontrol edip sonucu söyler misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok fazla minidump dosyası var, hepsini okudum.

EXPO II açık şuan görev yöneticisinden de baktım 6000 MHZ'de çalışıyor durumda . Bir kaç ay önce o testi AM5 'ler daha tam stabil değilken yapmıştım epey uzun sürüyor her hangi bir sorun gözükmemişti RaM'lerde . Kaspersky belki sorun yaratıyor diye komple kaldırdım bilgisayardan şuan bir kaç saattir açık kapanmadı hala ama yapar mı bilemiyorum o yüzden minidumb dosyalarını yükledim belki sorunu tam anlayabilen biri çıkar diye. Ram'in bir tanesinin ışığı daha az aydınlatıyordu çıkardım baştan taktım aynı tonlarda yanıyor şuan.

Tam oturmadıysa da olabilir. Yine devam ederse EXPO'yu kapatıp defaultta kullanarak test edin oyunlarda.

Dosyaların 2 tanesinde RAM hatası var, 2 tanesi ekran kartı hatası var birkaç tanesinde de Kaspersky var ki zaten kaldırdığın için üzerine bir şey demeye gerek yok. İlk iş RAM'leri kontrol etmek lazım. Sen testi yap sonucu at, kontrol etmekten zarar gelmez. Birkaç ay önceki sonuç ile şimdiki sonuç aynı olacak diye bir kural yok.

Dump dosyalarında da RAM'ler 4800MHz görünüyorlar. O da garip.

Epey sürdüğü için sonra yaparım akşama doğru 6 7 saat sürüyordu sanırım . Son hatalara bakmadım ama ondan önceki hatalarda kaspersky ekran kartı hataları gözüküyordu Bilmiyorum 4800 gözüküyormu Görev yöneticisinde öyle durmuyor öyle olsa bile hata vermemesi lazım Bios'a girip bakarım genede.

Kaç saat sürdüğünün önemi yok 6000MHz ile teste sok error verdiği gibi kapatırsın testi. Sonucu yazarsın. EXPO ayarın sıkıntı yaratıyor da olabilir. Testten sonra daha net anlarız.

Kaç saat sürdüğünün önemi yok 6000MHz ile teste sok error verdiği gibi kapatırsın testi. Sonucu yazarsın. EXPO ayarın sıkıntı yaratıyor da olabilir. Testten sonra daha net anlarız.

Biliyorumda en son yaptığımda pek bir şey anlamamıştım yazılanlardan sabaha karşı yapacağım zaten. RAM'leri çıkartıp tekrar taktığımdan beri mavi ekran vermedi bakıyorum şu an deneme olarak hata alıp almayacağıma.

Herhangi bir hata bulamadı Memtest86 sonucunda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…