Çözüldü Ryzen 5 8400F sistemde CPU ışığı kırmızı DRAM ışığı sarı yanıyor ve sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
RAM
Team T Force Vulcan Black 16 GB (8x2) 5600 MHz Cl 40
SSD veya HDD modeli
Team MP33Q
Ekran kartı
Powercolor Fighter RX 7600 8 GB
Anakart
MSI PRO A620M E
İşlemci
Ryzen 5 8400F
Kendim montajladım işlemci yönünü doğru koyduğuma eminim kapatırken de bir şey yoktu fanı taktım başta oturmadı sonra düzgün şekilde takınca oturdu. Her şey sıkıntısızdı nedenini anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Arkadaşlar RAM'lerin yerini değiştirdim. Sonrasında bilgisayar açıldı fakat hala bilgisayar açılırken işlemci ışığı kırmızı DRAM ışığı da sarı yanıyor. Sonra direkt bilgisayar açılıyor normalde öyle mi yanması lazım.

@837168 @Shahdee

Kırmızı yanıyor direkt sönüyor. Sarı yanıyor direkt sönüyor sonra PC açılıyor açılışta bir sıkıntı göremedim renkli yanması normal mi?
Normal. Böyle olması gerekiyor.
Kendim montajladım işlemci yönünü doğru koyduğuma eminim kapatırken de bir şey yoktu fanı taktım başta oturmadı sonra düzgün şekilde takınca oturdu. Her şey sıkıntısızdı nedenini anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi sakince işlemcini sök ve anakart pinlerini kontrol et. Bayılma ihtimaline karşı yanında birileri olsun.

Arkadaşlar RAM'lerin yerini değiştirdim. Sonrasında bilgisayar açıldı fakat hala bilgisayar açılırken işlemci ışığı kırmızı DRAM ışığı da sarı yanıyor. Sonra direkt bilgisayar açılıyor normalde öyle mi yanması lazım.

@837168 @Shahdee

Kırmızı yanıyor direkt sönüyor. Sarı yanıyor direkt sönüyor sonra PC açılıyor açılışta bir sıkıntı göremedim renkli yanması normal mi?

@837168 @Shahdee

Normal. Böyle olması gerekiyor.

Çözüm
Ufaktan bir kalp krizi yaşadık 🫡. Sonuç olarak sistem sağlam RAM'lerin yerini değişip temizledim mükemmel çalışıyor hepinize teşekkürler. Çözüm olarak neyi işaretlemeliyim?
Işıklar sönüyor değil mi sonradan?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı