Ryzen 5 8600G yerine işlemci önerisi

Bütçe
12000

DecaSemih

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Hi-Level ddr5 4800mhz 2x16gb cl40
Anakart
Colorfull a620m-d pro v14
Aktif olarak Ryzen 5 8600G APU kullanıyordum. İkinci el RX 6900 XT satın aldım ve işlemci de yükseltmek istiyorum. Önerebileceğiniz işlemciler nelerdir? Burada sıfır veya ikinci el fark etmeksizin rahat bir şekilde 1080P'de bile ekran kartımı olabildiğince besleyebilecek bir işlemci arıyorum. 7800x3D hala alınır mı?

Aktif olarak Ryzen 5 8600G APU kullanıyordum. İkinci el RX 6900 XT satın aldım ve işlemci de yükseltmek istiyorum. Önerebileceğiniz işlemciler nelerdir? Burada sıfır veya ikinci el fark etmeksizin rahat bir şekilde 1080P'de bile ekran kartımı olabildiğince besleyebilecek bir işlemci arıyorum. 7800x3D hala alınır mı?
Ryzen 7 7700x

Hala alınır mı? Derken anlamadım 9800x3D çıkana kadar en iyi işlemciydi zaten hocam bulursanız alın ama o anakart gözümü korkutmadı değil.

Anakart ve RAM'leri değiştirmeyi ben de düşünüyorum aslında fakat önceliği işlemciye versem diye düşünmüştüm sadece. Keza RAM'leri de değiştirmeyi düşünüyorum. Düşük MHz yüksek CL değerleri vs. bilmediğim için soruyorum anakart ne gibi bir sorun çıkarabilir ve daha iyi bir anakarta geçtiğim zaman benim için ne gibi bir fark olur?

Anakart ve RAM'leri değiştirmeyi ben de düşünüyorum aslında fakat önceliği işlemciye versem diye düşünmüştüm sadece. Keza RAM'leri de değiştirmeyi düşünüyorum. Düşük MHz yüksek CL değerleri vs. bilmediğim için soruyorum anakart ne gibi bir sorun çıkarabilir ve daha iyi bir anakarta geçtiğim zaman benim için ne gibi bir fark olur?

En pahalı işlemci olacak gibi zaten önce işlemci alın sonrasına bakarsınız hatta anakartı RAM'leri satar üstüne de gereken şekilde ekleme yapar alırsınız anakart ve RAM gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyi olur ama CL değeri düştükçe fiyatta artar tabii ki colorfull anakartlar sıkıntı anakartlardı biraz her biz uyumsuzluğa yer arıyorlardı AM5 sistemlerde MHz 6000 üstüne çıkınca problem yaşayan çok kişiler var 6000 üstüne çıkmaya gerek olacağını sanmıyorum.

BIOS konusunda çok sorun çektiydim en son garantiye yolladim o günden beri sorun çekmiyorum ama evet sorunlu. 6000 ustune çıkmadım gerek de yok gibi bence şimdilik en azından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı