Ryzen 5 9600X ve Sapphire Pulse 9070XT için termal macun tavsiyesi

oguz23

Kilopat
Öncelikle iyi sosyaller. Başlıkta belirttiğim gibi 9600X ve Sapphire Pulse 9070XT için kaliteli pump out olmayak termal macun önerir misiniz? Fiyat fark etmeksizin kaliteli ısı iletkenliği yüksek pump out olmayacak bir termal macun arıyorum.
Kasa: Raijintek PONOS Ultra MS4 Menteşeli Temperli Cam Yan Panel 4x12cm Adreslenebilir Fanlı ARGB LED USB 3.0 Type-C Mesh Ön Panelli ATX Bilgisayar Kasası | Teknobiyotik

Kule tipi soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

İlk etapta uygulamayacağım 1 yıl sonra vs uygularım.
O zamana çok şey değişir, termal macun yerine özel kullanılan termal ped kullanmak daha avantajlı, galiba Sapphire kullanıyordu, bu seri için PTM 7950 kullanıyor.

CoolerMaster high performance thermal compound kit'e bakmanızı tavsiye ederim

O zamana çok şey değişir, termal macun yerine özel kullanılan termal ped kullanmak daha avantajlı, galiba Sapphire kullanıyordu, bu seri için PTM 7950 kullanıyor.

Sapphire'in soğutmasına güveniyorum daha önceden Sapphire Nitro RX 580 kullanıyordum iyiydi sıcaklıkları. O yüzden ilk etapta ona uygulamam dedim sonra ısınmaya baslayınca uygularım diye düşündüm. 9600X e termal macun lazım.

Cooler Master high performance thermal compound Kit'e bakmanızı tavsiye ederim.

Hocam herhangi bir eksisi var mı? Thermal Grizzly iyi diye biliyorum bilginiz var mı?

@bluerr @MelihÖzer hocam sizlerin de tavsiyesi var mıdır?

Hayır yok, zaten adında yazıyor "yüksek performans" bende şuan onu kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    168,7 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Elbette zaman içerisinde kullanılan soğutma çözümü ilk günkü performansını vermez ve sonrası için farklı çözümler gelebilir, 9000 serisi çoğu kart termal macun yerine termal pad kullanıyor, bu uygulama kolaylığı sağladığı gibi uzun süreli verim de alınması sağlayabilir, ilerleyen zamanlarda daha etkili versiyonları gelir.

İşlemci için önerim Thermalright TF7, Arctic MX-6 olur.

Arctic MX-4'ü duymuştum bayağı tavsiye ediliyordu. Thermal Grizzly de fazlasıyla tavsiye ediliyor. MX-6 nasıldır MX-4'e ve Thermal Grizzly'e göre?

Arctic MX-6 iyidir tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…