Ryzen 5 için F/P anakart: Gigabyte B450M S2H

Bunu ilk defa sizden duyuyorum hocam.

Evet Ryzen 5 3600 işlemciye oc yapılsa da performansa pek katkısı yok. zaten limitleri sonuna kadar kullanılarak tasarlanmış bir işlemci. Hatta o yüzden çoğu kişi değil overclock, aksine çok ısınmasın diye undervolt uyguluyor.

Konuyu takip edenlere not: Bu arada günlerce ramleri oc yaparak kullandım herhangi bir problem olmadı. Şimdi 3200 mhz hıza çektim deniyorum. 1 hafta boyunca hiç problem yaşamazsam buraya tekrar yazarım.

Çamur attığın Gaming modelleri hangileri? Gaming Plus falan mı?

Bak dostum fiyatına göre S2H güzel bir anakart ama o çamur attığın, çöp dediğin Gaming Plus, Gaming Pro gibi modeller S2H'nin içinden geçer VRM anlamında.

VRM olarak da 4+2 değil S2H. Üstteki 2 VRM'ler SOC için işlemci değil. Bu yüzden üzerlerinde soğutma bloğu yok.

S2H'de 4 tane 4C10N ve 8 tane 4C06N faz varken B450 Gaming Plus'da 8 tane 4C029N ve 8 tane 4C024N var.

Kısaca VRM anlamında S2H'nin hiç şansı yok. Ama dediğim gibi fiyat performans olarak çok iyi bir kart.

4C10N ve 4C029N arasında bir fark göremedim Datasheet'lerde. Gigabyte 4+3, MSI 4+2 kullanıyor. MSI orta seviye denilen kartların bazılarında mosfet soğutucusu bile yok. Sonuç olarak 65W işlemci için 2 kat para vermeye gerek yok. Çünkü fark yok. SOC için daha fazla mosfet koymuşlar. Şu anda RAM'leri OC ile kullanıyorum ve gayet stabil.

Ayrıca 105W ve üzeri işlemci için Gaming Plus hiç de mantıklı değil. Üstelik verilen paraya yazık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…