Ryzen 5 sistem toplama

Daha fazla  
Yakın bir tarihte yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Kararsız kaldığım bir çok konu var ve ne yazık ki yeterince bilgili değilim. Elbette herkes kadar bilgim var ancak ufak tefek farkların ne gibi sonuçlar yaratacağı hakkında çok bilgim yok.

Toplamayı düşündüğüm sistemi ve sistem hakkındaki sorularımı aşağıda yazıyorum. Kesin ve net bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

Asus PRIME B350M-A 3200MHZ AMD Soket Anakart
Ryzen 5 1600x 3.6GHz-4.0Ghz 95W İşlemci
Samsung 850 Evo 250GB
GSKILL 16GB (8x2) 2400 MHZ RAM
Cooler Master Masterbox Lite 5 600w PSU Kasa
Cooler Master Hyper T4 Hava Soğutma

Not: Ekran kartım ve HDD var.

Sorularıma gelecek olursak;

1-Sistemi yazılı olarak bilgisayarıma yazarken Ryzen 1600X işlemci 812 TL fiyatındaydı. 2 gün içinde tüm satıcı firmalarda fiyat 1100TL bandına yükseldi sebebini bilmiyorum. Bütçem 3500TL. Bu yüzden Ryzen 1500X veya Ryzen 1600'a geçmeyi düşünüyorum. 1500X vs 1600 arasındaki performans farkı hakkında bilgisi olan arkadaşların bu konudaki fikirlerini bekliyorum.

2-SSD'nin bilgisayar işlem hızı hakkında ki faydalarını biliyorum. İşlem hızı dışında oyun performansına direkt olarak bir etkisi var mıdır?

3-Aynı markanın aynı şekilde üretilmiş RAM'leri arasında 2400MHz ve 3000MHz arasında ciddi farklar mevcut mudur? Bilgisayarımda yapacağım tek şey iş dönüşü 2 adet oyun oynamak olacak. Render tarzında işlerim yok. Sadece oyun oynamak için 200TL farkı vermeye değer mi?

Son olarakta RAM'den azalt sıvı soğutucu al, işlemciden azalt SSD'siz bilgisayar toplama tarzı tavsiyelerinize de açığım.

İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Bütçene göre R5 1600 ya da 1500X alabilirsin. Sıkıntı olmaz. 1600X almazsan işlemci soğutucu almasan da olur.
  2. Yavaş açılan ya da hızlı açılmasını istediğini oyunları SSD'ye kurabilirsin.
  3. Oyunlarda MHz fazla fark oluşturmuyor ama Render yaparken fark oluyor. Sadece oyun için 2400MHz yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı