Ryzen 5500 %100 kullanılıyor

khawaj

Femtopat
Daha fazla  
RAM
24 GB
Anakart
Gigabyte A520m H D4 Am4 Dvi Hdmi
Merhaba, günaydın herkese.

Ryzen 5500 işlemcim var. İlk aldığımda bilgisayar yağ gibi akıyordu; Xeon'dan geçişteki o farkı hissettiriyordu. Alalı 2 ay kadar oldu ve 2-3 hafta önce format attım. Şu an bir uygulama açıyorum, CPU %100'e fırlıyor ve bilgisayar kasıyor. Discord'da ekran izlerken Discord kasıyor. Bu neden böyle? Bir ayarı mı var yoksa darboğaz mı oluyor? Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi:

• Ryzen 5 5500
  • 24 GB RAM
  • A520M anakart
  • RX 570 ekran kartı
Bir de şöyle bir şey fark ettim: Bazen ekran kartı gidip duruyor. Neden olabilir? DxDiag aşağıdaki gibi gözüküyor. Aygıt Yöneticisi'nden cihazı etkinleştir diyorum, öyle açılıyor ama yine de grafik sürücü hatası veriyor.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olmaz, fakat attığınız görselde ekran kartının gitmesi absürt bir durum. Ekran kartı driverlarınızı bir kontrol edin.

Darboğaz olmaz, fakat attığınız görselde ekran kartının gitmesi absürt bir durum. Ekran kartı driverlarınızı bir kontrol edin.

DDU ile kaldırıp baştan kurdum bakalım tekrar olacak mı ekran kartıyla CPU kullanımının bir bağlantısı olabilir mi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…