Ryzen 5500 sistem Windows 11'de kasıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 Pro orijinal sürümünü kullanıyorum. Bilgisayarımı kullanırken Windows'ta çok nadir donmalar yaşıyorum. Genellikle Google Chrome kullanırken sayfalar sanki kendiliğinden yenileniyor gibi oluyor; Chrome sekmesi siyahlaşıyor ve sonra normale dönüyor. Bu anlaşılmaz durumlar format atmadan önce de mevcuttu ve format attıktan sonra da devam ediyor. Sizce bu durumun sebebi nedir ve nasıl düzeltilir? Oyun ve render performansında herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak, klavyede bazen kısayol tuşları çalışmıyor; örneğin, başlat menüsü tuşuna bastığımda bu tuş işlevini gerçekleştirmiyor ve fare ile tıklamam gerekiyor, ama klavyede fiziksel bir sorun yok. Sürücülerin güncel olduğunu düşünüyorum; Windows Update geldiğinde hemen güncelliyorum.

• CPU: AMD Ryzen 5500. (Turbo frekansını 4.4 GHz limitine çıkardım, bu sorun bundan önce de vardı.)
  • RAM: 2x16 GB G.Skill, toplamda 32 GB, 3200 MHz.
  • Anakart: B450M K CF (BIOS güncel)
  • GPU: RTX 3070.
  • M2.Samsung EVO 970 500GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome donanım hızlandırma özelliğini devre dışı bıraktığınızda siyah ekran dalgalanması yaşıyor musunuz onu bir kontrol edin.

Kartla alakalı yazılımsal olabilir veya Chrome ile alakalı olabilir. Nvidia’nın arka planda uygulaması vardı o yapıyorda olabilir. Benzer bir problem masaüstü ekran kartım var iken yaşamıştım rtx 3060’ta.

Video izlerken
Chrome gezinirken
Göz kırpması gibi siyah ekran geliyordu çok kısa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…