Ryzen 5500U ısınma sorunu yapar mı?

Berk2193

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bütçeye uygun olduğu için genelde Ryzen 5500u işlemcili laptoplara bakıyorum ama Ryzen 5500U'da ısınma sorunu olmasından korkuyorum. Oyun amaçlı kullanılmayacak bilgisayar, okul ve günlük işler için kullanılacak. Bir de Illustrator programı kullanılacak. Yardımcı olur musunuz, ısınma sorunu yaşar mıyım?

Yarattığın hiç görmedim zaten 5000 serisinin en alt işlemcisi ve u takısından anlaşıldığı üzere düşük güç tüketiyor bu yüzden fazla ısınmıyor. İçinde bulunduğu kasada önemli.

Hocam laptop da kesinlikle Intel almanızı öneririm.

Laptopta 5000 serisi ile Intel'i 2ye katladı hem performans hem pil ömrü hem de çekirdek bakımından, hem masaüstünde hem de laptopta Intel alınmaz (fiyata göre durum değişir).

Yaratacağını düşünmüyorum olsa şu ana kadar şikayet görürdüm ama hiç öyle bir şikayet görmedim.
Sağolun hocam peki 8500 max bütçede laptop öneriniz var mı acaba hafif ve kolay da taşınabilir olsun istiyorum?
Yarattığın hiç görmedim zaten 5000 serisinin en alt işlemcisi ve u takısından anlaşıldığı üzere düşük güç tüketiyor bu yüzden fazla ısınmıyor. İçinde bulunduğu kasada önemli.

Laptopta 5000 serisi ile Intel'i 2ye katladı hem performans hem pil ömrü hem de çekirdek bakımından, hem masaüstünde hem de laptopta Intel alınmaz (fiyata göre durum değişir).
Aynı şekilde hocam sizin de 8500 max bütçede öneriniz var mıdır hafif ve kolay taşınır olan?

@Berk2193 daha fazla performans verecek yok ama daha ucuz Lenovo modeller var. Ama Huawei malzeme kalitesi, panelinin daha kaliteli olması gibi faktörleri düşününce ben olsam bu modelde kalırdım. Yine de aralarında ciddi bir fiyat farkı olduğu için seçimi size bırakıyorum.

Kasadan kasaya değişir. Önerim alacağın laptopun disassembly videolarına bakman. 3500U lu laptop alacakken öyle karar vermiştim. HP Probook taki borular daha fazlaydı. Yükte 68 derece görüyorum.(SoT LostArk vb oyunlarda.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı