Ryzen 5600 çok fazla ısınıyor

Yasin_Güler

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
B450 Gigabyte
Merhaba, yaklaşık 2-3 ay önce bir bilgisayar aldım. İşlemcide son zamanlarda fazla ısınma gözlemledim ve kötü amaçlı bir yazılımdan şüphelenip format attım. Şu an bilgisayarda Epic Games üzerinden oyun indirirken 85-89 derece arası görüyorum. Normalde format öncesi GTA 5, Valorant gibi oyunlarda 85-92 arası sıcaklık gözlemliyordum. Bu işlemci neden bu kadar ısınıyor anlam veremedim. (stok soğutucu/ Ryzen 5600)

Epic Games'i kapatınca 50 dereceye düştü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bazıları undervoltaj yapmışlar bir araştırın isterseniz kasanın hava alışverişi çok kötü sanırım.

Stok soğutucu genel olarak yeterli olmuyor. Kule tipi veya sıvı soğutma almalısın.
Bende Ryzen 5 5600 kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyordum. Stok soğutucu o işlemciye yeterli değil.

Stok soğutucu genel olarak yeterli olmuyor. Kule tipi veya sıvı soğutma almalısın.
Bende Ryzen 5 5600 kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyordum. Stok soğutucu o işlemciye yeterli değil.
Kule tipi yeterli olur en az AG 400 ya da 214 XT gibi. Bütçe varsa 224 XTS.

Hocam işlemciniz ısınan bir işlemci üstüne yaz ayındayız bununda çok etkisi var. Eğer ki kule tipi bir soğutucu almaya bütçeniz yetmiyor ise alana kadar CPB kapayın derim. Performans düşüklüğü az da olsa yaşarsınız ama sıcaklığı ciddi derecede düşürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…