Ryzen 5600 vs. i5 12400F

H2onyaa

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci: Ryzen 5 3500X.
  • Ekran kartı: ASUS Dual 2070 Super.
  • RAM Team Force 2x8 16 GB 3200 MHz.
  • Ankakart: MSI B450M-A promax.
  • PSU: High Power 850W Gold.
Darboğaz yediğim işlemci alacağım.
i5 12400F ile R5 5600 arasında kararsız kaldım. Hangisini almalıyım?

bende 5900x var. amd den çok memnunum.
AMD deneyim ister, Intel basittir. seçim senin
AMD de yedek ekran kartı işlemcide yok
Intel de olma ihtimali fazla. intel Core i5 12400 bunda dahili grafik işlemcisi de var. ama 12400F de yok.
Ana Kartınıda değiştirmen lazım. Intel olcaksa

Son düzenleme:
1654037040548.png

5600'ü alın. Anakart değiştirmenize gerek kalmasın. BIOS güncellemesi ile çalıştırırsınız.

Amd nin ilerde bana sorun çıkartacağını düşünüyorum bu sistemi 1 yıl önce aldım darboğaz yemiyordum darboğaz yemeye başladım bilemiyorum.

Amd nin ilerde bana sorun çıkartacağını düşünüyorum bu sistemi 1 yıl önce aldım darboğaz yemiyordum darboğaz yemeye başladım bilemiyorum.
3500X zamanında da kötü bir seçimdi, şu an daha da kötü. Yeni çıkan oyunlarda darboğaz yapması normal.

Öte yandan 5600 ise daha güçlü tekil çekirdek performansına sahip ve "HyperThreading" özelliği barındırıyor. Yani 6 çekirdek 12 izleğe sahip. Bu sayede hem darboğazınızdan kurtulursunuz hem performansınız artmış olur.

Ayrıca bunun Intel'i AMD'si yok. Olay sizin cebinize ve aldığınız performansa bakıyor. Sizin için 5600 almak daha mantıklı. Hali hazırda anakartınız da var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

12400F ile Ryzen 5 5600'ün performansları birbirine çok yakın. 12400F daha iyi bir işlemci fakat Intel anakart tarafında pahalı. Bu yüzden sizin 5600 almanız daha mantıklı olur. Zaten probleminiz de çözülmüş olacak.

Ben AMD kullanıyorum ama alacak olsaydım Intel'i seçerdim. Bazı yazılımlar ve programlar Intel işlemcilerde daha stabil çalışıyor. Oyunlarda da Intel biraz daha iyi oluyor. Ama AMD alırsan üzmez.

• İşlemci: Ryzen 5 3500X.
  • Ekran kartı: ASUS Dual 2070 Super.
  • RAM Team Force 2x8 16 GB 3200 MHz.
  • Ankakart: MSI B450M-A promax.
  • PSU: High Power 850W Gold.
Darboğaz yediğim işlemci alacağım.
i5 12400F ile R5 5600 arasında kararsız kaldım. Hangisini almalıyım?

3500X zamanında da kötü bir seçimdi, şu an daha da kötü. Yeni çıkan oyunlarda darboğaz yapması normal.

Öte yandan 5600 ise daha güçlü tekil çekirdek performansına sahip ve "HyperThreading" özelliği barındırıyor. Yani 6 çekirdek 12 izleğe sahip. Bu sayede hem darboğazınızdan kurtulursunuz hem performansınız artmış olur.

Ayrıca bunun Intel'i AMD'si yok. Olay sizin cebinize ve aldığınız performansa bakıyor. Sizin için 5600 almak daha mantıklı. Hali hazırda anakartınız da var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

12400F ile Ryzen 5 5600'ün performansları birbirine çok yakın. 12400F daha iyi bir işlemci fakat Intel anakart tarafında pahalı. Bu yüzden sizin 5600 almanız daha mantıklı olur. Zaten probleminiz de çözülmüş olacak.

5600 alsam ne kadar götürür beni ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı