Ryzen 5600X overclock değerleri

emin1267

Hectopat
RAM
G skill ripjaws 2x8gb 3600mhz cl18
Ekran kartı
Sapphire nitro+ rx570 4gb
Anakart
MSI b450 tomahawk max
İşlemci
Ryzen 5600x
Merhabalar. İlk defa bir Ryzen serisinde Gold SA:MP'le çıktı, direk ctr değerine göre 1.3v 4.7GHz yaptım çok stabil oldu, lakin üst sınır değerleri zorlamak istiyorum fazlası zararlı geçme diyeceğiniz bir voltaj değeri var mıdır? 5600X için ve bu resimdeki değerler normal mi iyi mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zen3 için All-Core OC'nin yanında PBO da deneyebilirsiniz, illa All-Core yapacaksanız 1.35v'u geçmeyin.

PBO ayarlarını biraz kurcaladım detayli değil yüzeysel olarak lakin cidden inanılmaz dalgalanmalar oluyor, ben sadece CS:GO oynuyorum ve o anlık dalgalanmalar beni kötü etkiliyor sıcaklık değeri, voltaj vs 4.7ghz 1.3 olarak şu an çok çok iyi bu şekilde kullanmaya karar verdim. Lakin işlemcinin sınırlarını görmek istiyorum bu yüzden bir süreliğine cikabildigim hıza çıkacağım ama kimi 1.4v diyor kimi 1.35 sorun cikartmaması adına sizce voltaj limiti Max kaç olmalı?

.

Dosya Ekleri

• IMG_20220331_010902.jpg
    IMG_20220331_010902.jpg
    212,1 KB · Görüntüleme: 188
Adia64 ile test ettim kısa süreliğine lakin anlık dalgalanma voltaj eğrileri vs gibi çok olay yaşadım bundan önceki 2200G, 3100, 3600X hepsinde OC işleriyle bir miktar uğraştığım için sanırım AIDA64 testlerinde ilk 5dk sorun cikmadiktan sonra genelde stabil kullandım her zaman. Smallfts testi gereksiz fazla yükleniyor hiçbir oyunda o kadar işlemci kullanımı ya da yük olacagini düşünmüyorum gene de yapacagim. Sadece öğrenmek istediğim şey Max sağlıklı voltaj değeri kaç olmalı 5600X de mesela 2200G de bu değeri 1.3 civarlariydi, 3100 da gene o civarlardı 3600X'de 1.4 diyorlardı. Kusura bakmayın isyerimdeyim bu yüzden yazım hatası olabilir.
@emin1267 o pek yük bindirmiyor. Prime 95 indirip small FFTs testi yapın bakalım.
Akşam yapıp sonuçları atacağım.

@emin1267 fazla yük bindirdiği doğru ama OC'nin stabilliğinden şüpheniz kalmıyor bu şekilde. Alternatif olarak Cinebench ile test edebilirsin. Ben kendi denemelerimde gördüğüm kadarıyla Cinebench'de hata vermediyse OC sıkıntı çıkarmıyor günlük kullanımda.

Peki gündelik oyun kullanımı için geçme bunu diyeceğiniz voltaj sınırı nedir, pbo açıkken sürekli 1.4ün üstüne çıkıyor çünkü.
Bu arada 750w Gold sertifikalı psu, ID cooling se-224xt kule tipi soğutucu kullanmaktayım kendim ikinci fanı çoklayıcı ile ekledim ve arka egzoz fanım be queit pure wings2 140mm.
İşlemcin stabil çalışıyorsa, sıcaklık yükselip bir noktada yataya bağlıyorsa (yani soğutucunun dayandığı son nokta) istersen 2 V ver. Ha gidipte soğutucum iyi diye abartmaya gerek yok.
Hah işte bu dediğiniz yataya bağlama durumunu artık ryzenlarda okadar ezberledim ki, belki saçma gelebilir 1dklık testte o voltaj ısı dalgalanmaları dan stabil olup olmadığını az çok anlayabiliyorum nedense bu sebeple onu çok açık geldi işlemcinin bakalım akşam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı