Ryzen 5600X overclock değerleri

Bugün kullandığımız kule tipi soğutucularda var çok çok iyiyse 1.45 e kadar gideri var. Yaz sıcağını hesaba katmak lazım. Benim tavsiyem 1.375 den sonra soğutmak artık çok zor bir hale geldiği için bunun üstünü kullanacaksam eğer en az 100MHz bir fark yaratması lazım. Ha şu vardır 1.3V de atıyorum 4GHz alırken 1.4V de 4.1GHz alıyorsam çok bir mantığı kalmıyor benim açımdan. Kışın yapılabilir ama yazın yapmanın mantığı yok.

Son gelişmeler 4.7GHz 1.288v da stabil Cinebench23'te sorunsuz testlerle bayağı güzel skorlar aldim. 4.8e çıkmak istemiyorum çünkü 1.4civarlarina çıkmam gerekiyor ve sıvı soğutucu olmadan fanlar vs kafa ütülüyor bayağı bu yüzden bu şekilde kullanicagil.
Lakin bir sorunum var 2x8 3600MHz G.Skill Ripjaws CL18 RAM'lerim XMP açtığım zaman mavi ekran hataları alıyorum ve Memtest86 testlerinde 5000CIVArlari hatalar alıyorum XMP kapatıp 3400MHz kullanınca sıfır sorun neden acaba voltajdan dolayı mı?

Güncel degil beta sürümünden öncekine güncelliyorum WHQL sürüm mantıgı sanırım aynı GPU driverlardaki gibi değil mi?

Small ftts testinden geçmedi reset attı maalesef 1305vlara kadar cıkardım ısı dereceleri 84'lere çıkıyor 4.sıradaki test hata veriyor diğerleri devam ediyor. Gene de oyunlarda vs sorun cıkarana kadar 1280v da kullanmaya devam edeceğim. AIDA64 Cinebench23 Ryzen Master stabilite testlerinde sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…