Ryzen 5700X çok ısınıyor

TurgonYSY

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selam, bilgisayar boştayken işlemci modelim Ryzen 5700X Cougar Aqua ARGB 360 CGR-AQUA- ARGB-360 360mm RGB İşlemci Sıvı Soğutucum. Buna rağmen işlemcim boşta 80 dereceyi buluyor. Sebebi nedir bilen yardımcı olabilir mi? BIOS ayarları voltaj düzenleme ayarları önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür eder.

Son düzenleme:

Sıvı soğutucu derken.

Soğutucu yerine kasa modelinizi yazmışsınız.

Mesajda anlaşılmayan yerler var.
Sıvı soğutma var mı yok mu? Varsa modeli nedir?

En kötü sıvı soğutmada hatta pek çok hava soğutmada bile boştaki sıcaklık değeri olarak bu değer anormal. Soğutucu bozuk veya hatalı takılmış olmalı. Mesela pompanın plakasındaki folyo sökülmemiş olabilir.

Boşta 80 derece olması akla yatkın değil, ya soğutucu montajında ya da soğutucunun kendisinde sorun var.

Cougar Aqua ARGB 360 CGR-AQUA- ARGB-360 360mm RGB İşlemci Sıvı Soğutucum bu şuan 95 derece anlamıyorum sebebini

Bilgisayarı kapatıp biraz bekledikten sonra boşta 54 dereceye düşüyor yinede problem soğutucuda mı ?

Bilgisayarı kapatıp biraz bekledikten sonra boşta 54 dereceye düşüyor yine de problem soğutucuda mı?

Sensörlerde sorun olabilir, anakartı iyice kontrol edin, eğer imkan varsa tüm bileşenleri başka bir anakartla test edin. BIOS'ta işlemci sıcaklığı ne görünüyor?

biosta sıcaklık 83 gösteriyor şuan klimalı bir odaya geçtim strest testi yapıyorum 75 çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…