Ryzen 5900X OC nasıl yapılır?

Daha fazla  
Anakartım ASUS ROG STRIX B550'e Gaming Ryzen 5900X işlemcimi OC yapmak istiyorum undervoltta var tabii hangisini tavsiye edersiniz anakartımın BIOS'undan nasıl yapacağım.

Anakartım ASUS ROG STRIX B550'e Gaming Ryzen 5900X işlemcimi OC yapmak istiyorum undervoltta var tabii hangisini tavsiye edersiniz anakartımın BIOS'undan nasıl yapacağım.
Hocam sadece merak, bu kadar güçlü bir işlemciyi neden güçlendirme ihtiyacı duyuyorsunuz ?

Yüksek hız ihtiyacınız yoksa OC yapmanıza gerek yok. 2 saatlik render işlemi 1:50'de bitsin diyorsanız bilemem. Darboğaz yapacağı ekran kartı da yok gibi birşey.

Ancak hemen her Ryzen işlemcide olduğu gibi UV yaparak sıcaklığı azaltabilirsiniz. Daha önce bu işi yapmadığınız, yani sıfırdan başlayacağınız için aynı model işlemci kullanan kişilerden referans olması için çekirdek çarpanı ve voltaj değeri alıp BIOS'ta yazabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…