Ryzen 7 1700 3.9 GHz overclocku sorun olur mu?

egexdxd

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3050
Anakart
B500B MSI
İşlemci
Ryzen 7 1700
Çekirdek voltajını 1.38 Mv'a ayarlayarak 1700'ü 3.9 GHz'e hız aşırtın. Tüm 8c/16t’lerde tam iş yükü altında bile her zaman işe yarıyor. ROG STRIX gibi bazı anakartlarda 4.0 GHz mümkün ama oyun oynarken biraz dengesiz.

Ayrıca 2.400 MHz RAM'imi 3.200 MHz'e overclock etmeyi başardım. Bu, donanımımdan daha fazla FPS elde etmeme biraz yardımcı oluyor.

Oyunlarınızdaki çekirdek yakınlığını CPU 1-7 olarak ayarlayabilirsiniz. Çekirdek 0 kutusunu işaretleyin. FPS'yi biraz dengeliyor gibi görünüyor. Bu, Görev Yöneticisi > ayrıntılar > oyununuz bölümünden yapılabilir.

Bunun aynısını yaptım, gerçekten işe yaradı CS2'de falan. Isı 60 derece CPU için, eskiden 3.7 GHz yaptım ama PSU bozulmuştu, bilgisayar kafayı yemişti kısaca. Daha iyi bir anakart ve yeni bir PSU ile yaptım: Anakart MSI B550M, PSU'yu hatırlamıyorum ama 750W bir şeydi. Sorun olur mu? Çok mu abartılı oldu? İşlemcim Ryzen 7 1700, ekran kartım RTX 3050. 3.7 GHz yaptığım zaman voltajı arttırmamıştım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Hocam her işlemcinin verdiği tepki farklı olacaktır elbette, siz epey yükseltebilmişsiniz. Genelde bu işlemcilerde 1.35 üzeri stabil olmuyor yazılmış yabancı forumlarda ama siz bir sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok. Eğer garanti olsun diyorsanız 1.35 civarına indirebilirsiniz.

Bu işlemci piyasaya çıkan ilk Ryzen işlemci olur. 2016 yılı sonu ya da 2017 yılı başıydı. ,

Overclock için yeterli bir işlemci olmadığını hatırlıyorum. Ayrıca günümüzde bile multitasking konusunda hala iyi bir işlemci diye bilinir.

Hocam her işlemcinin verdiği tepki farklı olacaktır elbette, siz epey yükseltebilmişsiniz. Genelde bu işlemcilerde 1.35 üzeri stabil olmuyor yazılmış yabancı forumlarda ama siz bir sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok. Eğer garanti olsun diyorsanız 1.35 civarına indirebilirsiniz.
valla gayet iyi sıcaklık değerleri falanda ama korkuyor yinede insan, sanırım değiştiririm. voltu ve ghz kaç ayarlamamı tavsiye edersiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı