Ryzen 7 1700 GTX1060 Bilgisayar Toplama

aslanksahinn

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar topladım, sistemi resimde gösterdim sizce nasıl?
Ryzen 7 yerine i3 8100 alınmalı mı?
GTX1060 3GB modeli ile 6GB modeli arasında fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 3 GB ve 6 GB sürümü arasında fark olur evet. İleriye dönük bir sistem toplayacaksanız 6 GB almanız daha mantıklı. Ayrıca 1060 3 GB'ın çıkardığı sorunların hepsi VRAM miktarı yüzünden. GTX 1060 6 GB alın. Ayrıca A320 anakart önermiyorum B350 alırsanız iyi olur. A320'lerde overclock yapılmıyor. Ayrıca Ryzen sistem toplayacaksan MSI anakart almanı da önermiyorum. Çünkü MSI anakartlarda RAM frekans sorunları çıkıyor AM4'te. Anakart olarak Asus Prime B350M-K modeline bakabilirsin. Ayrıca RAM'i de en az 3000 MHz alırsan iyi olur çünkü Ryzen'ler daha yüksek MHz'li RAM'lerle daha iyi performans veriyor.

Neden Ryzen 1700 acaba? Render işleri ile uğraşmıyorsanız fazlasıyla israf oyun için. Ayrıca tam bir bütçe belirtmemişsiniz. Listeniz baştan aşağıya devenin boynu gibi olmuş.

Böyle bir şey olabilir.

4400tl ye kadar bi sistem çıkarabilirsiniz bana? Gtx1060 olması gerek oyunlar için yani.

Overlock yapmamı gerektirecek bir şey olunacağını düşünmüyorum.

@Pantheon arkadaşımızın önerdiği sistem güzel. Ancak oradaki RAM'i 8 GB DDR4 2666 MHz değil de 16 GB DDR4 3000 MHz yapabilirsin. Çünkü 8 GB bir yerden sonra yetmemeye başlayacak.

Bu sistemi al. @Pantheon Hocamızın sistemi iyi olmuş.
@Silinen üye Seninki uzun zamandır gördüğüm en kötü sistemlerden olmuş.
  • Evet GTX 1060 3 GB ile 6 GB arasında fark var. Hem 3 GB o kart için yeterli değil, ayar kısmak zorunda kalırsın hem de GTX 1060 6 GB ile aralarında fark var. 6 GB versiyonundan düşük performans alırsın.
  • 700W çok gereksiz olmuş. 500 verimli bir güç kaynağı yeter de artar bu sisteme.
  • İşlemci çok yüksek seçilmiş gerek yok o kadara. Ryzen 5 1600 yeter oyun için.
  • Anakart ise en az B350 olmalı. A320 her türlü şeyden yoksun bir anakart. Çok düşük bütçeli sistmelerde bile önermiyorum onu.
Kısaca sen @Pantheon hocamızın sistemini al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…