Ryzen 7 1700 İşlemci hızı 3.40 GHz

Daha fazla  
Selamlar herkese, bugün bilgisayarımı açarken BIOS'u kontrol ettiğim sırada işlemci hızımın 3.40 GHz olduğunu gördüm. Overclock yapmaktan anlamam ve yapmayı da hiç düşünmüyorum fakat 3.40 olması beni tedirgin etti. Normalde 3.00 GHz olduğunu hatırlıyorum sizce neden durup dururken yükseldi herhangi bir sorun var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_3924.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Solda Game Boost yazan yer var ya? Açık o sanırım. Tedirgin olmakta haklısın, işlemci game boost modda olduğundan 3.40 hızında ve voltajı normalden yüksek. BIOS ayarlarını sıfırla / karıştırmadan çık.

3,40'da stabil kullanabiliyorsan, yani kapanma, donma yaşamıyorsan durabilir. Zaten XMP diye bir olayları var, soğutucuya göre otomatik yükseltebiliyor. Çok bir şey olsa PC kapanır, BIOS'u resetlersin olur biter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cezadan dolayı yazamadım kusura bakmayın. Evet game boost açık olduğundan işlemci hızı artmış kapadım.

Yaz sıcakları geldiğinden işlemciyi olabildiğince serin kullanmakta fayda var. BIOS ayarlarını sıfırlayıp stok hız'da kullanman yararınadır.
Peki birşey sorucam, hız aşırtmadan hiç anlamam ve yapmakta istemiyorum fakat game boost'u açında işlemci hızı 3.00'den 3.40'a çıkıyor bu hız aşırtmaya giriyor mu? Herhangi bir sakıncası olur mu?

Hız aşırtma oluyor evet 400 MHz kadar ama gereksiz voltaj yükseltmesinden dolayı ısısı artıyor. Hiç yapmaman daha iyi olur, hız aşırtmayı öğrenip el ile ısına etki etmeden hız aşırtma yapabilirsin. Bence şu anlık yaz sıcağıyla stock kullan.

Evet soğutmaya ekstra masraf yapamadığımdan bu sıcaklarda sorun olur doğru öyle yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…