Ryzen 7 1700 sistem ekran gitme sorunu

izzet kara

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Normal günlük bilgisayarımı kullanırken ekran birden siyah oluyor. Ben de bilgisayarı düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum. Yeniden açtığımda bir problem olmuyor. Bu durum beni endişelendirdi. Neden olabilir ?
Sistemim;
  • İşlemci: AMD Ryzen 1700
  • Anakart: ASUS X370 PRO PRIME
  • Ekran Kartı: MSI RX 480 Gaming X 8GB
  • RAM: G.skill Trident Z 16 GB 3200 MHZ
  • SSD: Samsung 850 EVO 250GB
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
  • PSU: High Power 600w 85+ Bronze
  • Kasa: DARK N10
  • Monitör: Viewsonic VX2475SMHL-4K 23.6'' 2MS (2x HDMI + MHL + Display) 4K Ultra HD PLS Oyuncu Monitor

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun neden kaynaklandığını bulmanız lazım. İlk ısı değerlerine bakın, ardından farklı kablo ve monitör, televizyonda deneyin. Sorun hala devam ederse ekran kartınızı başka bir sisteme tekrar takıp deneyin. Bu tür sorunla genellikle kullanılan ekran kartı veya monitörden kaynaklı olabiliyor.

Sorunun neden kaynaklandığını bulmanız lazım. İlk ısı değerlerine bakın, ardından farklı kablo ve monitör, televizyonda deneyin. Sorun hala devam ederse ekran kartınızı başka bir sisteme tekrar takıp deneyin. Bu tür sorunla genellikle kullanılan ekran kartı veya monitörden kaynaklı olabiliyor.
AIDA 64 ile yaptığım test, o CPU 83 dereceye mi çıktı ben mi yanlış anlıyorum.
stabilitytest.png
stabilitytest2.png

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    58,8 KB · Görüntüleme: 88
Stress test'lerinde 83C dereceye çıkması normaldir, CPU'nda bir anormallik görünmüyor. Ekran kartı ile monitör arasında kullandığın kabloyu değiştirip denemeni tavsiye ederim.
Ekran kartını da zorluyorum şuanda yarım saati geçti o da 72 derece de stabil kaldı.
Dediğiniz gibi HDMI kablosunu bir değiştireyim.

Bir de ben HDMI kablosunu anakart üzerinden taktığımda görüntü gelmiyor ekrana, ekran kartı takılı olduğu için o devre dışı mı oluyor ?

Ekran kartını da zorluyorum şuanda yarım saati geçti o da 72 derece de stabil kaldı.
Dediğiniz gibi HDMI kablosunu bir değiştireyim.

Bir de ben HDMI kablosunu anakart üzerinden taktığımda görüntü gelmiyor ekrana, ekran kartı takılı olduğu için o devre dışı mı oluyor ?
Anakarta taksan bile görüntü gelmez çünkü işlemcinde dahili GPU yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı