İsmail Ayberk Gün
Hectopat
Daha fazla
Sosyal'de Intel sistem isteyince linç edilme tehliken oluyor, maalesef.Yaklaşık 2.5, 3 haftadır bu forumdayım. Her İntel sistem dizmeye ısrar edenlere fanboyluk yapmayın lütfen denilip ortamdan çıkılıyor.
LG 27UD58-B modeli 4K AH-IPS 10-bit (8-bit+FRC) ve -yanlış hatırlamıyorsam- 9ms input lag değeri ile gayet alınabilecek bir monitör. 1500 küsür lirayı FHD monitöre veriyorsanız 4K için 1700 küsür lira değer. Hatta Webdenal'da daha ucuz Hepsiburada'dan. Bakın seçtiğiniz monitör kötü değil ama GTX 1080Ti ile FHD kullanmak kötü....ve fiyatları pahalı
Tavsiyen için teşekkür ederim dostum. Güzel video, standart after effect ve premier pro bilgileri ile en fazla 1 veya 2 saatte yapılabilir biliyorsun değil mi? Üstelik 16bin izlenme. Baya bir fikrimi değiştirdi. Amacım sizinle tartışmaya girmek değil arkadaşlar. Bas bas bağırıyorum i7 7700K takıldığı vakit anakartta ve belleklerde nasıl bir değişim olacağı konusunda bana yardımcı olun hangisini alacağıma ben karar vereyim değil mi? Birbirimizi anladık diye düşünüyorum.Ölü bir platforma yatırım yapmak istiyorsan yapabilirsin.
144Hz'e bile tartışma yaratılan bir teknoloji dünyasında 180Hz bir monitör alırsam yaşatmazlar.Kardeş bence sen monitör değiştir. Bunu öneririm. Asus Rog Swift Pg248q 24" 1ms Nvidia G-sync Full Hd Oyuncu Monitö - n11.com
Dediğim konuda hala aynı fikirdeyim fakat sistemi topladıktan bir süre sonra 4K olayını düşünebilirim ve eğer kullanmak istersem diye önerdiğin monitörleri not aldım tavsiyelerin için teşekkür ederim.LG 27UD58-B modeli 4K AH-IPS 10-bit (8-bit+FRC) ve -yanlış hatırlamıyorsam- 9ms input lag değeri ile gayet alınabilecek bir monitör. 1500 küsür lirayı FHD monitöre veriyorsanız 4K için 1700 küsür lira değer. Hatta Webdenal'da daha ucuz Hepsiburada'dan. Bakın seçtiğiniz monitör kötü değil ama GTX 1080Ti ile FHD kullanmak kötü.
Şimdi diyeceksin tazeleme hızı 60Hz falan. Asıl önemli olan input lag değeri. Düşük olursa tepkisellik de ona göre artar. Tazeleme hızının tepkiselliğe katkısı yok mu? Var elbette ama ilk bakacağın şey düşük input lag değeri olması.
GTX 1080Ti alacağın için LG modelin FreeSync desteğini kullanamayacaksın zaten. Kendi seçtiğin monitör 24" ve 4K almışken 27" olsun derdi yoksa LG modelden biraz daha "kaliteli" olan Dell P2415Q (@GCN'nin 4K monitör önerilerinden biridir.) alabilirsin. 4K AH-IPS 10-bit (8-bit+FRC)* ve 13.7ms input lag.**
*: LG modelde de 8-bit+FRC ama Dell modeldeki FRC algoritması daha gelişmiş. Bu yüzden Dell monitörü tanıtırken "kaliteli" demiştim.
**: 23ms'ye kadar olan input lag değerleri oyun için gayet yeterlidir.
Ryzen'in Kaby Lake serisinden daha iyi olması konusu kaç zamandır tartışılıyor ama @KralGS'nin yazısı durumu açıklar nitelikte. Bkz. Sosyal'de sürekli Intel yerine Ryzen önerilmesi