Ryzen 7 1700 ve MSI B350 Tomahawk Arctic sistem geç açılma sorunu

a7qq

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci darboğazı olduğu için ve DDR4 sisteme geçmek için RAM, anakart ve işlemci aldım. Yüklenebilecek driverları yükledim. BIOS'u güncelledim fakat;
OCZ 240GB TRION 150 SSD kullanıyor olmama rağmen PC'nin açılış hızı 55 saniyeyi buluyor, bunun çok daha kısa olması gerekmez mi?
MSI Gaming Lan: Önceden az da olsa daha düşük ping değerlerinde oyun oynuyordum ya da download hızım az miktarda olsa daha iyiydi. Driver güncel ne yapmam gerekiyor başka?
- Wraith Spire LED: İşlemciyi kutusundan çıkan soğutucuyla kullanıyorum. Soğutucunun LED'ini doğru kullanmam için hangi porta takmam gerekiyor kablosunu, şu anda LED, taktığım portta yanıyor ancak rengi açık pembe ve ısınınca kırmızı oluyor. Ben sarı ve beyaz üzerine bir konsept kurdum. RAM'lerim beyaz, anakart da aynı şekilde. Sadece işlemcinin LED'ini ayarlayamadım. Bildiğim kadarıyla RGB LED var. Sarı falan da peşinde değilim beyaz bir yansa. MSI Mystic Light ile denedim, telefonu Wi-Fi ile internete bağlıyorum, PC'yi kabloyla sonuçta aynı modem üzerinden ama program görmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle sisteminizi tam olarak yazmanızı rica ediyorum.

55 saniye açılış süresi fazla daha hızlı açılması lazım. BİOS sıfırlamayı deneyin açılış süresi ile ilgili.

Wraith Spire LED RGB LED kullanmaktadır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu izlediğinizde göreceksiniz. Anakartınız üzerinde yer alana LED ya da RGB benzeri bir yuva varsa oraya takmanız gerekir.

MSI Mystic Light kullanmadım daha önce bilmiyorum o sebeple.

Ayrıca internet hızınızda düşüş mü ? Tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi.

MOB:MSI TOMAHAWK ARCTIC
CPU:AMD RYZEN 7 1700
RAM:CORSAIR VENGEANCE 3000 MHZ DDR4
GPU:ASUS AMD R9 270
SSD: OCZ TRION 150 240GB
HDD: SEAGATE 2TB 7200 RPM 64MB
PSU: XIGMATEK 650W 80+

Sistemim bu şekilde. Biosu nasıl sıfırlayabilirim?
İnternet hızımın düşüşü şu şekilde bu sisteme geçince driverları yükledim, önceden 40 ping ile oynuyorsam şu an 60 veya önceden 500 kbps ile indiriyorsam şu anda 450.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BİOS sıfırlama ile ilgili birçok viedo ve içerik bulabilirsiniz. Pili çıkartarak 1-2 dakika bekleyin ve geri takın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı