İsmailsafaç
Megapat
Daha fazla
Bilgisayar kullanımda iken internette gezmek olsun oyun oynamak olsun belli belirsiz yerlerde kilitleniyor.
Mesela bir linke basıyorum yukarıda sekme imleci dönüyor ama o sıra ne yaparsam yapayım işlem olmuyor 5-10 saniye sonrası o kilitlenme sırasında ne yaptıysam hepsi birden oluyor. Kilitlenme sırasında ekran tamamen donmuyor. Video açıksa video oynamaya devam ediyor. Mesela Windows üzerinden dosya kopyalarken yazma hızı PC kilitlendiğinde 0 bayta düşüyor. Kilitlenme geçtiğinde ise birden normalin üzerine çıkıyor. Aynı durum IDM üzerinden indirme yaparken de geçerli. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir? Ben hard disklerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aşağıya bazı görseller ekleyeceğim.
Sistemim;
320 GB HDD baya bi kötü gözüküyor.
1 TB HDD
500 GB
120 GB SSD
Mesela bir linke basıyorum yukarıda sekme imleci dönüyor ama o sıra ne yaparsam yapayım işlem olmuyor 5-10 saniye sonrası o kilitlenme sırasında ne yaptıysam hepsi birden oluyor. Kilitlenme sırasında ekran tamamen donmuyor. Video açıksa video oynamaya devam ediyor. Mesela Windows üzerinden dosya kopyalarken yazma hızı PC kilitlendiğinde 0 bayta düşüyor. Kilitlenme geçtiğinde ise birden normalin üzerine çıkıyor. Aynı durum IDM üzerinden indirme yaparken de geçerli. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir? Ben hard disklerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aşağıya bazı görseller ekleyeceğim.
Sistemim;
- -AMD Ryzen R7 1800X
- -Asus B-350-Plus anakart
- -16 GB Kingston HyperX Savage 3000 MHz
- -Zotac GTX 1070 AMP! Extreme Edition
- -120 GB Trascend SSD
- -3 adet çeşitli boyutlara sahip HDD ( Problem bunlardan kaynaklı bence.)
- -1 TB SEAGETE ST1000DM003-1SB10C 3,5"
- -500 GB WESTERN DIGITAL WDC WD5000LPVT-24G33T1 2,5"
- -320 GB SAMSUNG HD322HJ 3.5"
320 GB HDD baya bi kötü gözüküyor.
1 TB HDD
500 GB
120 GB SSD
Son düzenleyen: Moderatör: