Ryzen 7 1800X ve RX 580 Sistem

oozcanerenn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz yıl sonunda kendime masaüstü bilgisayar topladım. Aldığım bileşenlerin listesini aşağıda görebilirsiniz.

Monitör VIEWSONIC VX2476 24 inç 4ms VGA/HDMI/DisplayPort Full HD IPS LED
Ekran KartıHIS HS-580R8LCBR AMD RX580 ICEQX2 OC 8 GB
Ram 2 x Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR4 3000Mhz CL15 1.35V PC
Ana KartASUS Prime X370-Pro AM4 USB 3.1 M.2 DP ATX
İşlemciAMD RYZEN 7 1800X 4.0 GHz 20MB AM4+ 95W
İşlemci SoğutucusuXIGMATEK SCYLLA 240 EN8620 INTEL/AMD
KasaXIGMATEK Talon Vector 750 W 80+ 200 + 14 cm Led Fan ATX Kasa Gümüş CCM-38BBW-E71
KlavyeLogitech G103
FareLogitech G300S
[TBODY] [/TBODY]
Bilgisayarım ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum. (Belki de bu soruların bazılarını bilgisayarı toplamadan önce sormalıydım, bunun için kusura bakmayın.)
  • Bu bileşenlerin birbirleri ile uyumu konusunda ne düşünüyorsunuz? Gereksiz bir şekilde yüksek ve ya düşük kapasitede bir bileşen almış mıyım? Örnek olarak işlemci soğutucusu.
  • Bilgisayarımın çok ses çıkardığını düşünüyorum. Özellikle yüksek sistem gerektiren bilgisayar oyunlarında çok ses çıkarıyor. Bu normal bir şey mi, yoksa gereksiz fan mı kullanıyorum?
  • Bilgisayarımın temizlenmesi ve bakımı konusunda neler önerirsiniz? Mesela kaç ayda bir ne yapmalıyım, nasıl temizlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemci aşırı fazla o işlemciyle GTX 1080Tİ kullanılıyor. İşlemciyi Ryzen 5 1600X yap Klavye mouse u değiştir daha iyi al . Çok kötü olmuş sistem ekran kartı düşük kalmış . Anakart da çok fazla X370 seri yerine B350 yeter. O kasa yerine Corsair veya CoolerMaster bir marka kasa alabilirdin keşke almadan sorsaydın

Son düzenleme:
Uyumluluk konusunda oldukça güzel bir sistem toplamışsın. Listedeki monitör yerine başka monitör bakabiliriz.

Parçaların fiyatlarını göz önüne alırsak o bütçeyle 1600 işlemci ve 1070 ekran kartı içeren çok daha iyi sistem toplanabilirmiş sanki. Kasa ve soğutucu tercihin pek iyi bir tercih olmamış. O işlemciyi alıyorsan üst seviye bir soğutucu alman icap ederdi. En kısa zamanda kasa ve soğutucuyu elden çıkar yerlerine daha kaliteli Corsair Cooler Master Kraken sıvı soğutucu ve Phanteks Pro M veya 400C gibi kasa almaya bak derim. Bakım işini her yaz başı yapıyorum bana fazlasıyla yetiyor.

Hayırlı olsun, anakartı ve işlemciyi ekran kartına göre fazla yükseltmişiniz. Daha iyi bir ekran kartı alınabilirdi ama güzel bir sistem sonuçta. Tekrardan hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…