Ryzen 7 2700 sistem donma ve "dııııt" sesi sorunu

altanbcn

Centipat
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce PC topladım. Şöyle bir sıkıntı oluyor: Ara ara (sık sık HDD'ye kurulu oyunlar oynarken, ama çok nadir Windows'da da oldu) bilgisayar donuyor dıııt sesi geliyor ve yeniden başlıyor. İlk başta işlemci mi ısınıyor diye düşündüm, program indirdim işlemci ısısında sorun yok(işlemci Ryzen 7 2700) bu sıkıntı demin de oldu, SSD'ye kurulu oyunumu oynadım oyunu kapattım Windows'dayken oldu kapattığım anda. Bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer.

HDD çok eski(5 yıl) fakat SSD 1.5 yıllık. Ama çok fazla söküp taktım SSD'yi, acaba bunlarda bir sıkıntı olabilir mi yoksa PC parçaların da mı sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU yeterli gelmiyor olabilir PSU değeri nedir belirtirmisiniz?
Dediğiniz ses buzzer denen aygıttan gelir herhangi bir parça için uyarı manası taşır.

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce PC topladım. Şöyle bir sıkıntı oluyor: Ara ara (sık sık HDD'ye kurulu oyunlar oynarken, ama çok nadir Windows'da da oldu) bilgisayar donuyor dıııt sesi geliyor ve yeniden başlıyor. İlk başta işlemci mi ısınıyor diye düşündüm, program indirdim işlemci ısısında sorun yok(işlemci Ryzen 7 2700) bu sıkıntı demin de oldu, SSD'ye kurulu oyunumu oynadım oyunu kapattım Windows'dayken oldu kapattığım anda. Bilenler yardımcı olursa çok makbule geçer.

HDD çok eski(5 yıl) fakat SSD 1.5 yıllık. Ama çok fazla söküp taktım SSD'yi, acaba bunlarda bir sıkıntı olabilir mi yoksa PC parçaların da mı sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.
HDD Tune Pro programı ile HDD'ye Error Scan ve Health testi yapıp ekran görüntüsü alıp paylaşır mısınız?

PSU yeterli gelmiyor olabilir PSU değeri nedir belirtirmisiniz?
Dediğiniz ses buzzer denen aygıttan gelir herhangi bir parça için uyarı manası taşır.
PSU:Corsair 550wat +80 sertifikalı
ekran kartı: amd rx580
işlemci:ryzen 7 2700
ram:8gb corsair
anakart:msı b450m m2v2
neler yapmam lazım
HDD Tune Pro programı ile HDD'ye Error Scan ve Health testi yapıp ekran görüntüsü alıp paylaşır mısınız?
yapıyorum şu an cevap atacağım.

PSU:Corsair 550wat +80 sertifikalı
ekran kartı: amd rx580
işlemci:ryzen 7 2700
ram:8gb corsair
anakart:msı b450m m2v2
neler yapmam lazım
Bu sorunu daha çok donanımlara yük binen oyunlardamı yaşıyorsunuz yoksa herhangi bir oyun olsa bilemi yaşıyorsunuz?
Sürücüleriniz güncelmi acaba?
Ekran Kartı sürücünüz güncel değil ise son sürüme güncellermisiniz.
Ram MHZ değeriniz kaçta çalışıyor BIOS üzerinden kontrol edermisiniz.
BIOS güncel olmayınca böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor BIOS update gelmişmi onuda kontrol edin bilmiyorsanız BIOS sürümünü öğrenmek için "Çalıştır" üzerinden "msinfo32" yazarak BIOS sürümüne bakıp atın yada komple ekran görüntüsü atın.
HDD kaynaklıda olabilir,arkadaşın dediği testi yapın.

Bu sorunu daha çok donanımlara yük binen oyunlardamı yaşıyorsunuz yoksa herhangi bir oyun olsa bilemi yaşıyorsunuz?
Sürücüleriniz güncelmi acaba?
Ekran Kartı sürücünüz güncel değil ise son sürüme güncellermisiniz.
Ram MHZ değeriniz kaçta çalışıyor BIOS üzerinden kontrol edermisiniz.
BIOS güncel olmayınca böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor BIOS update gelmişmi onuda kontrol edin bilmiyorsanız BIOS sürümünü öğrenmek için "Çalıştır" üzerinden "msinfo32" yazarak BIOS sürümüne bakıp atın yada komple ekran görüntüsü atın.
HDD kaynaklıda olabilir,arkadaşın dediği testi yapın.
Çok teşekkürler. Şu an arkadaşın dediği testleri yapıyorum. Tek tek sizin dediğiniz her şeyi de yapacağım. Bitince size yazarım buradan
Çok teşekkürler. Şu an arkadaşın dediği testleri yapıyorum. Tek tek sizin dediğiniz her şeyi de yapacağım. Bitince size yazarım buradan
cs:go da(full grafik) yaşadım. Fifa da yaşadım sorunu. İkisi de en yüksek grafikteydi
cs:go da(full grafik) yaşadım. Fifa da yaşadım sorunu. İkisi de en yüksek grafikteydi

Testler temiz çıkmadı ise HDD'ye yakın zamanda elveda deme ihtimaliniz yüksek :(
ve oyunlar artık SSD'ye al beni diye bağırıyorlar zaten :D
Eğer sorun devam ederse DDU İLE ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar güncel sürümü yükleyin, DDU daha önce kullanmadıysanız Youtube üzerinde birçok rehber mevcut.
Tekrar devam ederse yazın bakalım bir hal çaresine 🤤
Kolay gelsin tekrardan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı