Çözüldü Ryzen 7 2700 ve GTX 1060 sistem düşük FPS problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kenannur16

Hectopat
Daha fazla  
  • AMD Ryzen 2700
  • Gigabyte AX-370M Gaming 3
  • HyperX Fury 16 GB DDR4 2400 MHz
  • MSI Aero ITX GTX 1060 6 GB
  • Samsung 850 Pro 250 GB SSD
Şimdilik Rise of the Tomb Raider ve Metro Last Night kurdum. Tomb Raider'da very high ayarlarda ortalama 35-40 FPS'de oynuyorum ve sıklıkla ani FPS düşüşleri oluyor, 10-15 FPS'e düşüp çıkıyor. Metro Last Night 50-60 FPS'de oynuyorum fakat onda da ani FPS düşüşleri oluyor.

Ekran kartı driver güncelledim sorun çözülmedi, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Forumda benzer konuları arattım fakat net çözüme ulaşamadım. Kimi ekran kartını güncellemekle ilgili çözümlere ulaştım fakat bende işe yaramadı.

Çözüm
Afterburner yükledim ve oyun oynarken değerlere baktım, sıcaklık durmadan yükseldi. Yükseldikçe de FPS düştü. Sonra fan hızına baktım, 0 RPM görünüyordu. Meğerse kartı kartı takarken güç kablosu aşağı sarkmış ve fanın dönmesini engellemiş. Fan dönmeye başlayınca her şey düzeldi ve sistem stabil çalışmaya başladı. Teşekkürler.
Ekran kartını güncellemek için eski ekran kartını sürücüsünü DDU programı ile kaldırmadıysan DDU (Link aşşağıda) programı ile kaldırıp ekran kartı sürücüsünü tekrar kurmalısın.

Bir de Afterburner programı ile oyunda ekran görüntüsü atın.

Afterburner yükledim ve oyun oynarken değerlere baktım, sıcaklık durmadan yükseldi. Yükseldikçe de FPS düştü. Sonra fan hızına baktım, 0 RPM görünüyordu. Meğerse kartı kartı takarken güç kablosu aşağı sarkmış ve fanın dönmesini engellemiş. Fan dönmeye başlayınca her şey düzeldi ve sistem stabil çalışmaya başladı. Teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…