Ryzen 7 2700X kaç TL eder?

Gigabyte B450M-S2H'da 3600MHz CL 16-18-18-36 ayarlarında 65NS gecikmenin altında 3200MHz'e göre güzel bir performans artışı ile kullanıyordum fakat MSI B450 Tomahawk Max'e geçince 3600MHz O.C yapamadım. 3433 bile olmadı aslına bakarsanız.

Ama gariptir ki S2H'da 3200MHz CL14 olmayan bellek, Tomahawk Max'de CL14 olabiliyor rahatlıkla. Her Anakart'ın O.C potansiyeli hatta her BIOS'un O.C potansiyeli aynı olmuyor bunu biliyorum fakat başıma böyle garip bir olay geldi anlatayım dedim.
İlginçmiş. Tabi kullanılan RAM ve çip modeli de önemli. Benimki X.M.P 3200MHz hariç bir vasfı olmayan çiplerden galiba, hatta öyle ki çipin adını hiçbir yerde bulamadım. Ben de 16-17-17-32 gibi bir gecikme oynaması yapmıştım sadece.

İlginçmiş. Tabi kullanılan RAM ve çip modeli de önemli. Benimki X.M.P 3200MHz hariç bir vasfı olmayan çiplerden galiba, hatta öyle ki çipin adını hiçbir yerde bulamadım. Ben de 16-17-17-32 gibi bir gecikme oynaması yapmıştım sadece.
SK Hynix (Hangi zar hatırlamıyorum ama Hynix'deki en verimli zar mevcuttu diye hatırlıyorum). XPG D60G. Kullandığım bellekler, yüksek O.C potansiyeli ve tasarımı ile Global'de yüksek bir ilgi duyuyor fakat Tomahawk'da kullandığımda üzüldüğümü belirtmeliyim.

5600X şart gibi bir şey oldu gerçekten, çoğu alanda mükemmel bir işlemci. Çok uzun vadeli kullanılabilir.

SK Hynix ve XPG D60G. Kullandığım bellekler, yüksek O.C potansiyeli ve tasarımı ile Global'de yüksek bir ilgi duyuyor fakat Tomahawk'da kullandığımda üzüldüğümü belirtmeliyim.

5600X şart gibi bir şey oldu gerçekten, çoğu alanda mükemmel bir işlemci. Çok uzun vadeli kullanılabilir.
O RAM'lere hastayım ya :) . Gerçekten iyi ürünler, gerek görünüş gerek performans. 5600X'in bellek kontrolcüsüyle çok daha iyi şeyler yapılabilir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı