Ryzen 7 2700X sistemde yavaşlık problemi

kitschtuna

Decapat
Daha fazla  
Donanım:
İşlemci: Ryzen 7 2700X.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro (2x8) 3000MHz.
Ekran kartı: MSI RTX 3070 Suprim.
Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING.
Disk: XPG SX8200 M.2 SSD.
Disk2: Seagate 1TB HDD (eski)
Monitör: Casper 2K 144Hz 1ms Gaming monitör.
Mouse: Razer DeathAdder v2.
Klavye: Razer Cynosa Chroma.
Kulaklık: SteelSeries Arctis 7 Wireless.
Kasa: Corsair 4000D.
Psup: 600W.

Bilgisayardan bir şekilde elektrik kesilmesi sonucunda; siyah ekranlar, TUF Gaming yazısı kısmında beklemeler, USB girişlerinin çalışmaması, BIOS'ta kasmalar mevcut oluyor. Bir süre kullandıktan ve reset tuşu ile açıp kapattıktan sonra sorun çıkmıyor. Fakat M.2 SSD olmasına rağmen gereğinden çok çok yavaş çalışıyor. Bu problemi çözerken bilgisayardan ekipmanları çıkardığımda daha hızlı bir çözüme ulaşıyorum. Fakat bilgisayar yine de çok yavaş açılıyor.

Bunun dışında 2K monitörüm sürekli olarak görüntü gidip geliyor. Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor.

BIOS'ta SSD bootlarsam "Select proper device hatası alıyorum". Windows boot manager versiyonu ile ancak açılıyor. Bu da bir sorun mu bilmiyorum belirtmek istedim.

Denediklerim;
- BIOS'u güncellemek.
- Anakartın pilini çıkartarak reset atmak.
- Farklı ekipmanlarla, vb denemek.
- Farklı RAM'ler ile denemek.
- HDD yi tamamen çıkardım.

Donanımsal olarak bir yanlışlık veya zayıflık olabilir mi bilmiyorum. Problemlere çözüm üretmek dışında donanımsal bir değişikliğe ihtiyacım varsa bunları da belirtirseniz sevinirim. Örneğin 2700X ile 3070 darboğaz yapar mı? Gibi...

Teşekkürler.

Son düzenleme:
hdd eskiyse yavaş olabilir hdd yi çıkarıp dene
elektrik kesilince olmuş orayı okumadım anakart bozulmuş olabilir

HDD eskiyse yavaş olabilir HDD'yi çıkarıp dene.

Onu söylemeyi unutmuşum hatırlattığın için teşekkür ederim. HDD'yi bağlamıştım ilk. Daha sonrasında çıkartıp kullanmaya başladım. Sorunumu maalesef çözmedi fakat tekrar bağlamayı deneyince, kasanın güç tuşu düzensiz bir şekilde yanıp sönmeye başladı. Bende bir daha takmadım.

DDU ile driver'ı silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

DDU ile driver'ı silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Ekran gidip gelme problemi için sanırım bu. Teşekkür ederim denemekte fayda var fakat ekran kartımı değiştirmeden öncede "2070" bu problemim vardı. 3070 i yeni temin ettim ama yinede deneyeceğim.
Farklı bir PSU ile deneyin.
Elime böyle bir fırsat geçerse deneyeceğim. PSU dan bende şüpheleniyorum.

Bence de 600W o sistem için yeterli değil. Yeni PSU alıp deneyin.

Bence de 600W o sistem için yeterli değil. Yeni PSU alıp deneyin.
Farklı bir PSU ile deneyin.
OCCT uygulaması ile PSU testi çalıştırdım ve değerler gayet iyi görünüyor. Bir problem oluşmadı. Gerektiğinden düşük bir psu ile çalışan bilgisayarlar genel olarak bu testte veya oyun oynarken kapanıyormuş. Öyle bir problemimde yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…