Ryzen 7 2700X Sisteme RAM eklemeli miyim?

tacomert

Hectopat
Merhabalar özet geçeceğim kendi sistemimde Ryzen 7 2700X ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakarta sahibim. Render işleri ile uğraşıyorum. Şu anda halihazırda 8x2 olmak üzere 16 GB RAM Dual Channel olarak sistemimde mevcut.Tek modül 16 GB RAM geçti elime ve sisteme taktım sorunsuz çalışıyor.

Sizce Dual Channel çalışan 16 GB bir sistemi bozup 3 slot da çalışan (8x1) (8x1) (16x1) şeklinde 32 GB RAM'e yükseltirsem oyunlarda veya masaüstü performansında bir düşüş yaşar mıyım? Veya yaşarsamda bu performans düşüklüğü çok mu olur?

Şimdiden teşekkürler.

4 RAM kullanacaksınız hepsinin birebir aynı özelliklerde olması gerekir aksi taktirde sistem stabil çalışmayabilir. Ama şu an oyunlar için 16 GB yeterli bir miktar. En ideal senaryo 2x8 GB olmak üzere çift kanal 16 GB kullanmak.

Sorunsuz çalışıyor sistem 3 slotla.Onunla ilgili herhangi bir problemim yok oyunlarda mesela performans düşüşü yaşar mıyım benim sorum bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…