Ryzen 7 2700X ve Core i7 8700K Karşılaştırması

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Ryzen 7 2700X ve Core i7 8700K Karşılaştırması
2700X vs 8700K konularını yanıtlamak için AMD ve Intel’in en önemli işlemcilerini karşılaştırdık. AMD Ryzen 7 2700X mi yoksa Intel Core i7 8700K mı sorusunu soran PC toplama niyetlileri için iki işlemcinin 1080p ve 1440p oyun performansına ve uygulamalardaki hızına baktık… AMD Ryzen 2700X incelememiz ardından çok sık sorulan bir soru var: Ryzen 2700X mi […]

Devamı: Ryzen 7 2700X ve Core i7 8700K Karşılaştırması
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu aralar çok sık bu karşılaştırmalara bakıyorum hep yabancı kaynak. Sonunda bizimde yerli ve milli 2700x ve 8700K karşılaştırmamız var .

Naçizane kendi düşüncelerimi söyleyeyim:

Sadece oyun için 8700K rakipsiz. Ama kumar oynarım "2-3 yıla çıkacak oyunların çoklu çekirdek performansı isteyecek" teorisi üzerine giderim derseniz Ryzen seçin. Ayrıca 8700K bu soketin en üst işlemcisi 2700x ise AMD nin soket değiştirmeyeceğim açıklamasından sonra upgrade edilebilir durumda olduğunu atlamamak gerek. Fiyat olarak kafa kafayalardı 3-4 gün önce baktığımda . Karar sizin.

Tek çekirdek performansını 1800X'te hem beğenmiş, hem de rakibe halen tam yetişemediği için eleştirmiştik. 2700X incelemesinde daha iyi olduğunu görmüştük, yeni ve tam karşılaştırmalı testte artık 1080p oyun performans farkının ne kadar azaldığını net olarak göstermiş olduk. Şu an 2700X çok iyi bir konumda.

İleriye dönük olarak AMD çok daha avantajlı.

AMD tarafının bana kalırsa tek eksi yönü, bellekler. AMD'de yüksek FPS alabilmek için pahalı RAM kullanmak gerek. Daha düşük frekanslı bellekler kullanılınca FPS'ler dramatik düşüyor. Aynı kayıp Intel'de söz konusu değil.

Gerçi RAM'in fiyat farkını anakart ve işlemci ucuz olduğu için amorti edebiliyoruz.

Benim iki önerim olacak. Konsept harika. Lakin PUBG yerine Fortnite'ı eklemeniz çok daha isabetli olabilir. Çünkü Fortnite daha işlemci ve RAM duyarlı bir oyun. PUBG'de nereye atladığınız bile FPS değerini dramatik etkilerken Fortnite'ta böyle bir şey çok da söz konusu değil. İkisinin de aynı motoru kullanmasına rağmen

İkincisi ise, örneğin videoda Battlefield 1'in FPS'leri söylenirken Intel'in FPS'i söylendikten sonra aşağı yazılıp, AMD'ye geçilince onu da ekranın alt kısmında ufak bir tabloda görme imkanımız olsa harika olur. Biliyorum, makalede var dediğim şey lakin videoya da eklenmesi çok daha iyi olacaktır. İş yükünü de arttıracağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…